Η Γραμματεία Στρατηγικών Επενδύσεων υπέρ μεγάλης τουριστικής επένδυσης στην Ίο

απο Cyclades Open

Η Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας τάσσεται υπέρ της στρατηγικής επένδυσης για ανέγερση Μπουτίκ ξενοδοχείου 5 αστέρων και Παραθεριστικών Κατοικιών στην περιοχή Πικρί Νερό στην Ίο από την εταιρεία «ΝΕΡΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ».

Το εν λόγω έργο είναι προϋπολογισμού 43 εκατ. ευρώ και μέρος ενός μεγαλύτερου έργου το οποίο φτάνει τα 170 εκατ. ευρώ για το νησί της Ίου.

Η προς αξιοποίηση ιδιοκτησία της ΝΕΡΟ Α.Ε. βρίσκεται στην ομώνυμη εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών περιοχή «Πικρί Νερό», νοτιοδυτικά της Ίου. Αποτελεί ενιαία έκταση συνολικής επιφάνειας περίπου 931 στρεμμάτων. Το βορειοδυτικό όριο του ακινήτου είναι ο όρμος Κλήμα, ενώ το νότιο η ακτογραμμή και ο όρμος Πεταλίδι.

Η απόσταση της έκτασης από τη Χώρα της Ίου, η οποία βρίσκεται βορειοδυτικά αυτής, είναι περίπου 4,5 χλμ.. Ο κοντινότερος οικισμός είναι το Μαγγανάρι από το οποίο η ιδιοκτησία απέχει περίπου 3,8 χλμ.

Το υπό μελέτη έργο αναπτύσσεται σε γήπεδο συνολικής έκτασης περίπου 931 στρ. Τα 456 στρ. χαρακτηρίζονται ως δασικά από τη Διεύθυνση Δασών Κυκλάδων.

Πηγή: Tornos News

Δείτε επίσης