Γρηγόρης Τάσιος-ΠΟΞ: «Οι δυσκολίες δεν πέρασαν. Οι προκλήσεις εξακολουθούν να βρίσκονται μπροστά μας»

Μια εκπομπή του Aegean Voice 107.5

απο Cyclades Open

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος μίλησε στον Aegean Voice 107.5, στην εκπομπή Στο βάθος κήπος και την Ειρήνη Προμπονά  για την τουριστική σεζόν 2022 που πέρασε και τα έσοδα που απέφερε στις τουριστικές επιχειρήσεις και κατά συνέπεια την συνεισφορά των εσόδων στο ΑΕΠ της χώρας.

Μπορεί τα έσοδα του 2022 να έφτασαν τα έσοδα της χρονιάς ρεκόρ του 2019, όμως το 2022 δεν είναι 2019 και το 2023 που έρχεται σίγουρα, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στον κόσμο, δεν θα είναι 2022 πολλώ δε μάλλον 2019.

Ενεργειακή κρίση, κλιματική κρίση, πληθωρισμός, άνοδος των τιμών, ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας Ουκρανίας και οι προεκτάσεις του είναι βασικοί παράγοντες που διαμορφώνουν το πλαίσιο.

«Τα μηνύματα από την Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου είναι θετικά, όμως οι αβεβαιότητες παραμένουν» αναφέρει μεταξύ άλλων  ο κ. Τάσιος.

Με τον κ. Τάσιο  συζητάμε για το θεσμικό πλαίσιο του Airbnb, την 12μηνη λειτουργία των ξενοδοχείων, το θέμα της επιμήκυνσης της σεζόν, την προβολή και τις υποδομές, την δυσκολία εξεύρεσης προσωπικού, που όπως μας λέει ο κ. Τάσιος θα συνεχιστεί και το 2023 και άλλα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τους επιχειρηματίες του χώρου.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα.

Δείτε επίσης