Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο-Σε «ήρεμη ψυχική κατάσταση» ο γυναικοκτόνος της Γαρυφαλλιάς την ώρα του φονικού

απο Cyclades Open

Κανένα περιθώριο εκμετάλλευσης ελαφρυντικών δεν έδωσε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νάξου στον γυναικοκτόνο της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, κρίνοντας ότι είναι πλήρως υγιής και δεν πάσχει από κάποια ψυχική διαταρχή, η οποία να ευθύνεται για την αποτρόπαια πράξη του, όπως προσπαθεί να υποστηρίξει ο κατηγορούμενος.
«Τη σκότωσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», αναφέρει η εισαγγελέας, η οποία πήρε στα χέρια της τις ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες του 31χρονου γυναικοκτόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας θα καταθέσει την εξής εισηγητική πρόταση στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, κατά την οποία ο δράστης:

  • είχε ανθρωποκτόνο δόλο
  • ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
  • είχε επίγνωση του άδικου των πράξεων το

Η εισαγγελική πρόταση και το βούλευμα θα παραπέμπει τον κατηγορούμενο σε δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι η ιατροδικαστική έκθεση καταρρίπτει τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι πάνω στον καβγά την έσπρωξε στα βράχια και ύστερα στη θάλασσα.

Η εκτίμηση του ιατροδικαστή είναι ότι ο δράστης χτύπησε την 26χρονη στο κεφάλι και την έσυρε στα βράχια μέχρι την άκρη του γκρεμού, όπου την έριξε ζωντανή στη θάλασσα. Μη μπορώντας να αντιδράσει, ο θάνατός της επήλθε από πνιγμό καθώς βρέθηκε άφθονη ποσότητα θαλασσινού νερού στον λάρυγγα και στα πνευμόνια.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δείτε επίσης