Ιωάννινα: Παύεται από τα καθήκοντά του ο αντιδήμαρχος Ζίτσας

απο Cyclades Open

Την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, προκάλεσε το περιστατικό βάναυσης κακοποίησης γαϊδουριού από τον αντιδήμαρχο Ζίτσας.

Ο υπουργός ζήτησε από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας να εξετάσει το περιστατικό και να κινήσει άμεσα τη σχετική πειθαρχική διαδικασία.

Παράλληλα, κατόπιν επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο, ζήτησε να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την άμεση παύση του Αντιδημάρχου του.

Ο κ. Βορίδης επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτά τέτοιου είδους φαινόμενα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, πολλώ δε μάλλον όταν φερόμενοι ως υπαίτιοι είναι αιρετοί, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε ζητήματα κακοποίησης και βασανισμού ζώων.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιδήμαρχος Ζίτσας οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα όπου, μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Τι λέει ο δικηγόρος του

Ο δικηγόρος του αντιδημάρχου Δημήτρης Δήμος μιλώντας στον ΣΚΑΙ ισχυρίστηκε ότι το ζώο είχε τραυματιστεί μετά από επίθεση από λύκο, ο 63χρονος το ανέβασε στην καρότσα για να το μεταφέρει να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, αλλά για άγνωστο λόγο το πόδι του γαϊδάρου έπεσε στην άσφαλτο και δεν το αντιλήφθηκε αμέσως.

“Η θέση του εντολέως μου είναι ότι το ζώο αυτό είχε δεχθεί επίθεση από λύκο. Τραυματίστηκε στο στέρνο του, το ανέβασε στην καρότσα του αυτοκινήτου του να πάει να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Στην πορεία άγνωστο για ποιο λόγο (…) και χωρίς να το αντιληφθεί προφανώς, το πόδι του ζώου έπεσε στην άσφαλτο, κρατώντας η τριχιά εντός της καρότσας το υπόλοιπο. Σύρθηκε για πόσα μέτρα σύρθηκε και εν συνεχεία όταν έπεσε όλο το ζώο το αντιλήφθηκε ο φερόμενος δράστης και αν δείτε το αυτοκίνητο είναι σταματημένο στα 10 μέτρα, είπε ο κ. Δημήτρης Δήμος.

Πηγή: NEWS247

📸Nick Fewings/Unsplash

Δείτε επίσης