Ιωάννινα: Βαριά τραυματισμένο το γαϊδούρι που κακοποιήθηκε – Μεταφέρεται στα Μέγαρα

απο Cyclades Open

Εκτεταμένα και βαριά είναι τα τραύματα που φέρει το γαϊδουράκι που έσυρε με το αυτοκίνητό του για εκαντοντάδες μέτρα ο αντιδήμαρχος Ζίτσας ο οποίος και παύθηκε από τα καθήκοντά του.

Τα τραύματα που φέρει το ζώο εντοπίζονται σε όλο τον κορμό και τα άκρα και σύμφωνα με την πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου Κι.Δι.Ζω Ιωαννίνων, Ευαγγελία Κρυστάλλη, το γαϊδουράκι παίρνει διπλή αντιβίωση και παυσίπονα ενώ αναμένεται να μεταφερθεί στα Μέγαρα Αττικής, όπου θα λάβει όλη τη φροντίδα που του αξίζει.

Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο αντιδήμαρχος

Τη Δευτέρα 29/8 ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης  ζήτησε από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας να εξετάσει το περιστατικό και να κινήσει άμεσα τη σχετική πειθαρχική διαδικασία.

Παράλληλα, κατόπιν επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο, ζήτησε να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την άμεση παύση του Αντιδημάρχου του.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Ζίτσας γνωστοποίησε την παύση των καθηκόντων του αντιδημάρχου “έως να αποφανθεί η δικαιοσύνη για να μη θεωρηθεί από κανένα ότι αυτή η θέση ευθύνης θα χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε”.

Η ανακοίνωση του δήμου Ζίτσας:

“Σεβόμενοι την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης κάναμε υπομονή και περιμέναμε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Δεν σχολιάσαμε και δεν προβήκαμε σε καμία δήλωση, διότι είμαστε οι τελευταίοι που θα δείξουμε ασέβεια στους θεσμούς της χώρας.

Αποδεικνύοντας έμπρακτα τα λεγόμενά μας από σήμερα παύουμε από τα καθήκοντα του τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έως να αποφανθεί η δικαιοσύνη για να μη θεωρηθεί από κανένα ότι αυτή η θέση ευθύνης θα χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε.

Σε ένα Δήμο, όπως είναι ο δικός μας φύση και θέση κτηνοτροφικός και πτηνοτροφικός, θεωρούμε απαράδεκτες και καταδικαστέες συμπεριφορές εναντίον οποιουδήποτε ζώου. Όποιος προσπάθησε να επενδύσει πολιτικά υποκαθιστώντας τους θεσμούς τον αφήνουμε στην κρίση των δημοτών”.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιδήμαρχος Ζίτσας οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα όπου, μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Πηγή: NEWS247

📸Facebook/Ευαγγελία Κρυστάλλη

Δείτε επίσης