Ηρώ: “Έχουμε πολλή ανάγκη απ’ το να συναισθανθούμε ο ένας τον άλλο, να χαλαρώσουμε και η μουσική είναι ο καλύτερος τρόπος”

απο Cyclades Open

Καλεσμένη στον Aegean Voice 107.5 και στην εκπομπή «Στο βάθος κήπος» με την Ειρήνη Προμπονά την Πέμπτη 25 /08 ήταν η μουσικοσυνθέτης και ερμηνεύτρια Ηρώ (Λεχουρίτη).

Αφορμή για την ραδιοφωνική μας κουβέντα είναι η συναυλία που θα δώσει στον Πύργο Μπαζαίου την Παρασκευή 26 Αυγούστου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Νάξου 2022.

Η Ηρώ ερμηνεύει τραγούδια που δεν έχουν σύνορα ακολουθώντας μόνο το ένστικτο της και την αισθητική της. Από την μια άκρη του κόσμου στην άλλη «παίζοντας» ανάμεσα σε είδη μουσικής σε γλώσσες σε ρυθμούς αποδεικνύοντας πως ο μόνος κανόνας στην τέχνη είναι ότι ξεπερνά τους κανόνες.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια που το ραδιοφωνικό μας ραντεβού τη βρήκε εν μέσω πρακτικής άσκησης στη Νοσηλευτική, εμπνέεται απ’ όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία που ζούμε. Τα τραγούδια της άλλοτε τρυφερά κι άλλοτε πιο μελαγχολικά μιλούν για τις σχέσεις, τον έρωτα, τα αδιέξοδα, τη διαφορετικότητα, για όλα όσα μας απασχολούν. Έτσι η επικοινωνία μέσω της μουσικής αλαφρώνει την ψυχή μας καθώς υπάρχει μια άλλοτε φανερή, άλλοτε σιωπηλή διάδραση που λειτουργεί με θετικό τρόπο μεταξύ καλλιτέχνη και κοινού με τον καλύτερο τρόπο: μέσω της μουσικής.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα

Δείτε επίσης