Κάδοι ανακύκλωσης σε επιχειρήσεις ξενοδοχείων και εστίασης στην Κύθνο

απο Cyclades Open

Δήμος Κύθνου, ενημερώνοντας τους επιχειρηματίες του νησιού, έκανε γνωστό πως το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ / DAFNI Network, στο πλαίσιο του έργου Kythnos Smart Island Project «Κύθνος Έξυπνο Νησί», θα συνδράμει το Δήμο στην συλλογή και αποκομιδή των απορριμμάτων με στόχο την διαχείριση των αυξημένων ποσοτήτων κατά την τουριστική περίοδο. Η εν λόγω δράση έλαβε χώρα στις περιοχές με σημαντική παραγωγή απορριμμάτων, δηλαδή στους οικισμούς Χώρα, Δρυοπίδα, Λουτρά και Μέριχα καθώς και στις οργανωμένες παραλίες Απόκρουση και Επισκοπή.

Συγκεκριμένα, προχθές Σάββατο παραχωρήθηκαν περισσότεροι από 140 κάδοι για ανακύκλωση πλαστικών και γυάλινων μπουκαλιών στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και στις επιχειρήσεις εστίασης και προμήθειας τροφίμων, με σκοπό τη χωριστή συλλογή και εκτροπή σημαντικών ποσοτήτων χάρτινων συσκευασιών και γυάλινων και πλαστικών μπουκαλιών από τους συμβατικούς μπλε κάδους.

Για την αποτελεσματική λειτουργία της δράσης, σύμφωνα με την ενημέρωση του Δήμου, θα χρησιμοποιηθούν τέσσερα (4) ηλεκτρικά οχήματα και δύο (2) οδηγοί που θα εκτελούν τακτικά δρομολόγια αποκομιδής των απορριμμάτων, τα οποία εν συνεχεία θα μεταφέρονται σε ειδικούς κλωβούς βραχυπρόθεσμης αποθήκευσης σε δεκαπέντε (15) συγκεκριμένα σημεία των οικισμών. Στη συνέχεια ο όγκος των απορριμμάτων θα μειώνεται σημαντικά με τη χρήση πρέσας και δεματοποιητή, που επίσης παρέχεται στο πλαίσιο του έργου και θα αποστέλλονται σε κέντρα ανακύκλωσης στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω προσπάθεια ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι με την συνδρομή του Συλλόγου Επαγγελματιών Κύθνου και ολοκληρώθηκε επιτυχώς με τη συμμετοχή περισσότερων από 30 επιχειρήσεων εστίασης σε Χώρα και Δρυοπίδα.

Ο Δήμος Κύθνου παροτρύνει τις επιχειρήσεις του νησιού να συνδράμουν την δράση, ενισχύοντας έτσι την αποδοτικότερη ανακύκλωση και την καθαρότερη εικόνα του νησιού μας καθιστώντας την Κύθνο υπόδειγμα τουριστικού προορισμού στην διαχείριση απορριμμάτων.

Δείτε επίσης