Κακοκαιρία-Σοβαρές ζημιές στην Τήλο: Καλλιέργειες καταστράφηκαν ολοσχερώς, πλημμύρισαν δρόμοι [φωτογραφίες-video]

απο Cyclades Open

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε στην Τήλο η κακοκαιρία που έπληξε την Παρασκευή τα Δωδεκάνησα. 

Καλλιέργειες καταστράφηκαν ολοσχερώς από την ισχυρή βροχόπτωση και τις χαλαζοπτώσεις, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε σε άλλες υποδομές, όπως στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Όπως αναφέρει με ανάρτησή της στο facebook η δήμαρχος του νησιού Μαρία Καμμά “ειδικά στον δρόμο της Ερίστου, η πλήρης αποκατάσταση του θα γίνει αφού σταματήσει το νερό που κατεβαίνει από την Ποταμιά” εφιστώντας την προσοχή στα σημεία που έγιναν και γίνονται κατολισθήσεις.

Η δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά αναφέρει:

Τελικά τα έντονα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν το νησί μας. Δυνατοί άνεμοι, πολλά μποφόρ, βροχόπτωση και χαλαζόπτωση συνέθεσαν το σκηνικό της κακοκαιρίας.

Ο δρόμος προς την παραλία της Ερίστου πλημμύρισε και ευτυχώς το νερό βρήκε διέξοδο στη θάλασσα χωρίς να δημιουργήσει μεγάλες καταστροφές σε ιδιοκτησίες. Η χαλαζόπτωση όμως κατέστρεψε ολοσχερώς τις καλλιέργειες, τα οπωροφόρα δέντρα έχασαν τους καρπούς τους…

Μεγάλη προσοχή στους δρόμους μέχρι την απομάκρυνση των φερτων υλικών που κατέβασε η βροχή. Ειδικά στον δρόμο της Ερίστου, η πλήρης αποκατάσταση του θα γίνει αφού σταματήσει το νερό που κατεβαίνει από την Ποταμιά.

Τέλος προσοχή στα σημεία που έγιναν και γίνονται κατολισθήσεις…

Δείτε επίσης