Κακοκαιρία στην Κρήτη: Μια αγνοούμενη στην Αγία Πελαγία αναζητά η ΕΜΑΚ-Τεράστιες καταστροφές

απο Cyclades Open

Άνδρες της ΕΜΑΚ και του λιμενικού χτενίζουν την περιοχή της Αγίας Πελαγίας Ηρακλείου, αναζητώντας τη γυναίκα που επέβαινε στο ίδιο όχημα με τον άνδρα ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός. Μήνυμα από το 112 σε Κάσο, Κάρπαθο, Ρόδο, Χάλκη και Καστελόριζο.

Με τη συμμετοχή δυτών της 3ης ΕΜΑΚ και του λιμενικού, συνεχίζονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες εντοπισμού μιας γυναίκας που αγνοείται στον κόλπο της Αγίας Πελαγίας, αφού παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, στη διάρκεια της κακοκαιρίας που πλήττει από το πρωί του Σαββάτου (15/10) το Ηράκλειο.

Η γυναίκα φέρεται να ήταν στο ίδιο όχημα που επέβαινε και ο άντρας που νωρίτερα εντοπίστηκε νεκρός.

Επίσης απεγκλωβίστηκαν σώες δύο γυναίκες από την περιοχή της Λυγαριάς, 1 χλμ ανατολικά της Αγίας Πελαγίας.

Η κακοκαιρία κινείται πλέον ανατολικά πλήττοντας το νομό Λασιθίου. Στον απεγκλωβισμό 8 τουριστών κι ενός φύλακα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σητείας προχώρησε η πυροσβεστική υπηρεσία όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Συνολικά 30 άνθρωποι μεταφέρθηκαν από την πυροσβεστική σε ασφαλές σημείο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννη Αρτοποιό ο οποίος συμπλήρωσε οτι μέσα σε μια ώρα η υπηρεσία δέχθηκε πάνω από 450 κλήσεις. Όπως είπε ο ίδιος η σφοδρότητα του φαινομένου υπερέβη όλες τις προβλέψεις.

Κακοκαιρία στην Κρήτη
Κακοκαιρία στην Κρήτη  CRETALIVE.GR

Τα περισσότερα προβλήματα σημειώθηκαν στην Αγία Πελαγία και στη Λυγαριά στην περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου. Δρόμοι γέμισαν λάσπες, μετατράπηκαν σε ποτάμια, αυτοκίνητα, εξοπλισμοί και εμπορεύματα βρέθηκαν μέσα στη θάλασσα.

Κακοκαιρία στην Κρήτη
Κακοκαιρία στην Κρήτη  CRETALIVE.GR
Κακοκαιρία στην Κρήτη
Κακοκαιρία στην Κρήτη  CRETALIVE.GR
Κακοκαιρία στην Κρήτη
Κακοκαιρία στην Κρήτη  CRETALIVE.GR

Το απόγευμα του Σαββάτου (15/10) οι κάτοικοι της Καρπάθου, της Κάσου, της Ρόδου, της Χάλκης και του Καστελόριζου έλαβαν μήνυμα από το 112 με προειδοποίηση για πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην περιοχή τους και καλώντας τους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Πηγή: NEWS247

Φωτογραφία εξωφύλλου: Cretalive.gr

Δείτε επίσης