Κάνεις το κρέας… ψάρι και σε χειροκροτούν οι…ιθαγενείς σου!!!

του Νίκου Λεβογιάννη | Φιλόλογου, πρ. βουλευτή Κυκλάδων

απο Cyclades Open

Γιάννης Βρούτσης στη Βουλή: “Στη Νάξο και στο νέο μουσείο, θα εκτεθούν τα 161 Κυκλαδίτικα ειδώλια”…

…Τα κλεμμένα, που απόκτησε ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανός αρχαιοκάπηλος Στερν παράνομα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη με νόμο ….νομιμοποίησε την κατοχή τους από το…περίεργο ινστιτούτο που ο ίδιος ο αρχαιοκάπηλος ίδρυσε και ανήκει στον….γιο του.

Ο θησαυρός αυτός, μετά την …νομιμοποίηση του από την ελληνική κυβέρνηση, θα εκτίθεται στο Μετροπόλιταν μουσείο της Ν. Υόρκης για 50 χρόνια ως το 2073 και βλέπουμε…

Κάποια από αυτά θα έρθουν στην Ελλάδα κατά διαστήματα και για μικρό χρονικό διάστημα και θα εκτίθενται στο επίσης ιδιωτικό μουσείο Γουλανδρή στην Αθήνα, που συμμετέχει στη διοίκηση του περίεργου ινστιτούτου του υιού Στερν και με τον όρο η Ελλάδα να στείλει στο Μετροπόλιταν αντίστοιχης αξίας αρχαιότητες να εκτεθούν εκεί.

ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΟΤΕ.

Μετά την πανηγυρική ομιλία του κυρίου Βρούτση στη Βουλή και τους διθυράμβους που ανέπεμψε προς την υπουργό πολιτισμού, για το …ιστορικό γεγονός, απομένει να προτείνει στον φίλο του δήμαρχο Νάξου, που σιώπησε εκκωφαντικά για το ξεπούλημα του αμύθητης αξίας αρχαιολογικού αυτού θησαυρού του κυκλαδικού πολιτισμού, να τιμήσει δεόντως, τόσο την υπουργό, όσο και τον αμερικανό αρχαιοκάπηλο. ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!

Εμείς θα συνεχίσουμε να απαιτούμε,

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ 161 ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΕΙΔΩΛΙΑ.

Δείτε επίσης