Κατάσταση «ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας» σε Κυκλάδες-Αττική-Κρήτη-Εύβοια-Βοιωτία-Σποράδες

απο Cyclades Open

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης ανακοίνωσε ότι κηρύσσεται για αύριο Τρίτη 25/01, κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων στους Νομούς Κυκλάδων, Ευβοίας, και Βοιωτίας, στις Περιφέρειες Αττικής και Κρήτης και στην Π.Ε. Σποράδων.

Συγκεκριμένα αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα λειτουργούν όπου είναι εφικτό.

Δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης με φυσική παρουσία ή τηλεκπαίδευση, οι Βρεφικοί, Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία και τα Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας.  

Αναστέλλεται επίσης, η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες, όπως επίσης επιχειρήσεων, η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.


Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γ. Χατζημάρκος, κοινοποίησε στις 9:22μμ στην σελίδα του στο Facebook, την παρακάτω ανακοίνωση:

Δείτε επίσης