Κατατέθηκε τροπολογία-παρέμβαση στον Α.Π. για μπλόκο στον Κασιδιάρη

απο Cyclades Open

Ο υπουργός Εσωτερικών κατέθεσε τη νέα τροπολογία που στόχο έχει να μπλοκάρει την κάθοδο στις εκλογές του κόμματος του καταδικασθέντος για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη. Η τροπολογία δεν έχει αλλαγές στην ουσία της υπάρχουσας νομοθεσίας, όπως αυτή ψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, αλλά απλώς προβλέπει ότι στη διαδικασία λήψης αποφάσεων θα μετέχει το σύνολο των δικαστών του Αρείου Πάγου και όχι η πενταμελής επιτροπή όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι πέρα από το γεγονός ότι η νέα τροπολογία συνιστά ομολογία ότι οι δύο προηγούμενες νομοθετικές κινήσεις της κυβέρνησης υπήρξαν ατελείς, μπορεί να δώσει επιχειρήματα στον Ηλία Κασιδιάρη.

Άλλωστε, έγκριτοι συνταγματολόγοι και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν καταψηφίσει την τροπολογία, καταγγέλλοντας πως ανοίγει και κερκόπορτα για μελλοντικό αποκλεισμό συνδυασμών, ανάλογα με τον εκάστοτε συσχετισμό πολιτικών δυνάμεων.

Η νέα νομοθετική ρύθμιση προέκυψε μετά τις μεθοδεύσεις Κασιδιάρη και την τοποθέτηση του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, στη θέση του εικονικού αρχηγού ώστε να παρακαμφθεί η τροπολογία.

Οι μεθοδεύσεις αυτές έφεραν την αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι μπροστά στο αδιέξοδο αντιδρά με ερασιτεχνισμούς και προβαίνει σε συνταγματικές ακροβασίες που θα τον καταστήσουν σε χορηγό της Ακροδεξιάς.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δείτε επίσης