Καθολική Επισκοπή Σύρου: Συναντήσεις με θεατρικό παιχνίδι, για παιδιά ηλικίας 6 έως 8 χρόνων

απο Cyclades Open

Η Καθολική Επισκοπή Σύρου και το  Ινστιτούτο ‘Ερευνας, Μελέτης και Ανάδειξης Ιστορικών, Οπτικοακουστικών Τεκμηρίων «Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΑΧΛΑΔΙΟΥ», εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους με τη διοργάνωση κύκλων συναντήσεων με θεατρικό παιχνίδι, για παιδιά ηλικίας 6 έως 8 χρόνων, Α’, Β΄, Γ’ τάξεων δημοτικού.

Αφήνοντας πίσω τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, που σημάδεψε ιδιαίτερα τα παιδιά, πιστεύουμε ότι έχουν ανάγκη να μοιραστούν μεταξύ τους  όμορφες εμπειρίες.. Το θεατρικό παιχνίδι, ως ιδιαίτερη  παιδαγωγική και πολιτιστική δραστηριότητα,  θα δώσει χαρά και γνώση στα παιδιά και θα  τα βοηθήσει να βιώσουν τη μεταξύ τους συνεργασία. Η καλλιτεχνική παιδεία μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή  ανθρώπου  και αυτό ελπίζουμε και για τα παιδιά που θα θελήσουν να συμμετέχουν στις συναντήσεις.

Από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο 2023, προβλέπεται  να  δημιουργηθούν τρεις  ομάδες (Άνω Σύρος, Βάρη, Φοίνικας),που θα συναντιούνται  από μια φορά την εβδομάδα, με διάρκεια: 1 ½  ώρα.

Η πρώτη συνάντηση  του θεατρικού παιχνιδιού προβλέπεται αμέσως μετά  τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, μετά τις 7 Ιανουαρίου 2023.
Οι Εγγραφές  θα γίνονται έως τις 22 Δεκεμβρίου.
Μέγιστος αριθμός παιδιών ανά  ομάδα : 12
Συνδρομή: 5 ευρώ/μήνα

Συνεργάτιδα της δράσης αυτής και εμψυχώτρια του θεατρικού παιχνιδιού είναι η κυρία Κλαυδία Ζαραφωνίτου. Μέσα από το Θεατρικό παιχνίδι, το παιδί μπορεί να προσεγγίσει το θέατρο και τη μαγεία της θεατρικής πράξης, ως τέχνη της εμψύχωσης και της παιδαγωγικής. Πρόκειται για ομαδικές δραστηριότητες, που βοηθούν τα παιδιά να εμπιστεύονται όλο και πιο πολύ τον εαυτό τους και  μαζί με άλλους να αναπτύσσουν στενότερη και πληρέστερη επικοινωνία με το περιβάλλον. Επίσης, μέσα σε μια ατμόσφαιρα παιχνιδιού δίνονται ευκαιρίες δημιουργικής έκφρασης, απελευθέρωσης της φαντασίας και ανακάλυψης καινούριων δημιουργικών ικανοτήτων.

Επειδή το θέατρο δεν είναι μόνο η παράσταση. Είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, που έχει σχέση με βαθιές ψυχικές ανάγκες του ανθρώπου. Αποκτώντας θεατρική αγωγή, το παιδί μπορεί να επικοινωνήσει γενικότερα με τα πολιτιστικά, καλλιτεχνικά, ιστορικά και κοινωνικά γεγονότα των λαών της γης, του δικού μας λαού και του δικού μας τόπου!

Aς εργαστούμε για να ανοίξουμε χώρο στις καρδιές μας, στις σχέσεις μας, στην αλήθεια μας και ας φροντίσουμε με ευγένεια, αισθητική, ηθική και πάνω απ’ όλα με αγάπη, να μεταδώσουμε αυτές τις αξίες στα παιδιά μας! 

Για τις εγγραφές: Τηλέφωνο επικοινωνίας και ενημέρωσης: 6932327738

Δείτε επίσης