Κέα: «ΣυμβαδίΖουμε» – Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα την κλιματική αλλαγή

απο Cyclades Open

Χωράει η κλιματική αλλαγή σε μια φωτογραφία; Τα τελευταία χρόνια τα ακραία καιρικά φαινόμενα επηρεάζουν την καθημερινότητα όλων. Η Μεσόγειος θεωρείται μια από τις πλέον ευάλωτες περιοχές στα φαινόμενα που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή.

Με τον όρο κλιματική αλλαγή αναφερόμαστε στις μακροπρόθεσμες μεταβολές των μετεωρολογικών συνθηκών, την αύξηση της θερμοκρασίας και της έντασης των καιρικών φαινομένων λόγω φυσικών και ανθρωπογενών παραγόντων.

Η Diadrasis και ο Δήμος Κέας διοργανώνουν διαγωνισμό φωτογραφίας στο πλαίσιο του «ΣυμβαδίΖουμε»: συνεργασία πολιτών και επαγγελματιών του πολιτισμού για την προστασία των μνημείων από την κλιματική αλλαγή, έργο που υλοποιείται με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ και με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος «Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις 2021» – Άξονας Προτεραιότητας «Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες».

Οι 20 καλύτερες φωτογραφίες θα παρουσιαστούν σε υπαίθρια έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Κέα, 12 Αυγούστου – 18 Σεπτεμβρίου 2022 και ακολούθως σε εκδήλωση στην Αθήνα.Ο διαγωνισμός φιλοξενείται στο Photo Contest, τη μεγαλύτερη ελληνική φωτογραφική κοινότητα. Μάθετε περισσότερα για τον διαγωνισμό, τους όρους, τα βραβεία και δηλώστε συμμετοχή εδώ: www.photocontest.gr/contests/379.

📸 Bakhrom Tursunov/Unsplash

Δείτε επίσης