ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ “ΑΚΡΟΠΟΔΗΤΙ”-Τα μαθήματα ξεκινούν

απο Cyclades Open

Το Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί, λειτουργεί στη Σύρο από τον Ιανουάριο του 2013. Τα δύο κτίρια που στεγάζουν το Κέντρο, αποτελούνται από το Στούντιο Μαθημάτων και το Κέντρο Εργαστηρίων, Καλλιτεχνικών Δράσεων και Εκδηλώσεων.

Πρωταρχικός στόχος του Στούντιο Μαθημάτων είναι η δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος εξοικείωσης και επαφής με τον κλασικό χορό και με διαφορετικές εκφάνσεις του σύγχρονου χορού, αλλά και γενικότερα με την ερευνητική διαδικασία στον χώρο της κίνησης και της έκφρασης. Παράλληλα, το Στούντιο φιλοξενεί εναλλακτικές μορφές σωματικής άσκησης και αποκατάστασης.

Οι βασικοί στόχοι του Κέντρου Εργαστηρίων, Καλλιτεχνικών Δράσεων και Εκδηλώσεων, είναι η πολιτιστική ανάπτυξη και ανάδειξη του τόπου, η φιλοξενία και οργάνωση καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αλλά και η παροχή καλλιτεχνικής κατοικίας (artistic residency) σε δημιουργούς από όλο τον κόσμο. Ο χώρος είναι ανοιχτός σε συνεργασίες με τους τοπικούς φορείς, τους κατοίκους και τους καλλιτέχνες της Σύρου, όπως και της υπόλοιπης χώρας και του εξωτερικού, προσκαλώντας ανθρώπους κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν στις δραστηριότητές του.

Εκτός από δράσεις που σχετίζονται με τον χορό και την κίνηση, το Κέντρο προσφέρει στέγη σε κάθε μορφή τέχνης, έκφρασης και δημιουργίας. Απαραίτητη προϋπόθεση όλων των δράσεων, είναι η υποστήριξη της καλλιέργειας πνεύματος και σώματος, της ελεύθερης δημιουργικής κατάθεσης και της ατομικής και ομαδικής πρωτοβουλίας σε όποια ενέργεια συμβάλλει στην ολοκλήρωση του ατόμου και στην ανάπτυξη των αντιληπτικών και εκφραστικών του δυνατοτήτων.

Το πρόγραμμα μαθημάτων για το 2022-2023 έχεις ως εξής:

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

📸Ahmad Odeh/Unsplash

Δείτε επίσης