Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου – Κέντρο Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας

απο Cyclades Open

Η οικογένεια των Εκπαιδευτηρίων Μ.Α.Σ. μεγαλώνει και γίνεται φορέας εκμάθησης και εξάπλωσης της Ελληνικής γλώσσας, εντός και εκτός συνόρων.

Στα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες μιας κοινωνίας που εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και δίνουμε τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να διδαχθεί την ελληνική γλώσσα και να συμμετέχει στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας .

Το Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας το 1998 ως απάντηση στην ανάγκη για πιστοποίηση των διαφορετικών επιπέδων ελληνομάθειας ενός όλο και μεγαλύτερου αριθμού ατόμων που ομιλούν ή διδάσκονται την ελληνική ως ξένη / δεύτερη γλώσσα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ποια είναι η χρηστικότητα του πιστοποιητικού Ελληνομάθειας;

• δίνει τη δυνατότητα στον ομιλητή της ελληνικής γλώσσας να έχει τη γνώμη ενός ειδικού και αντικειμενικού κριτή για το επίπεδο των γνώσεων του

• αποδεικνύει το επίπεδο της επάρκειας της ελληνομάθειας του κατόχου του στην αγορά εργασίας

• θεωρείται προϋπόθεση για την εξάσκηση διάφορων επαγγελμάτων στην Ελλάδα (το επίπεδο που απαιτείται ορίζεται από τον εκάστοτε αρμόδιο φορέα)

• δίνει τη δυνατότητα σε αλλογενείς/αλλοδαπούς που είναι κάτοχοι πιστοποιητικού Β2 επιπέδου να εγγραφούν σε ελληνικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα

• το πιστοποιητικό Γ1 επιπέδου δίνει τη δυνατότητα σε κάθε Ευρωπαίο πολίτη κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποδείξει την πολύ καλή γνώση και χρήση της ελληνικής γλώσσας, σε περίπτωση που επιθυμεί να διεκδικήσει θέση στο ελληνικό δημόσιο

Επίπεδα γλωσσομάθειας

Τα επίπεδα γλωσσομάθειας αντιστοιχούν στα επίπεδα του Κοινού Ευρωπαϊκού πλαισίου αναφοράς για τις Γλώσσες του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οι πιστοποιήσεις ορίζονται ως εξής και απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες:

• Α1 για παιδιά ( 8-12 χρονών) Στοιχειώδης γνώση

• Α1 για εφήβους και ενήλικες Στοιχειώδης γνώση

• Α2

• Α2 για επαγγελματικούς σκοπούς Βασική γνώση

• Β1 Μέτρια γνώση

• Β2 Καλή γνώση

• Γ1 Πολύ καλή γνώση

• Γ2 Άριστη γνώση

Υπεύθυνη για το πρόγραμμα διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών των Εκπαιδευτηρίων Μ.Α.Σ. είναι η κ. Σπυριδούλα Λιακώνη.

Η κ. Λιακώνη είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας -Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης της Φιλοσοφικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακών σπουδών του τμήματος «Διδασκαλίας της Ελληνικής έως δεύτερης/ξένης γλώσσης», του Πανεπιστημίου Λευκωσίας της Κύπρου.

Έχει διδάξει Ελληνικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα στις Βρυξέλλες, στη Νέα Υόρκη , στα Ελληνοαμερικανικά σχολεία του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, Αγίου Νικολάου Flushing και στο σχολείο του Πλάτωνα στο Brooklyn (2011-2013).

Τον Ιούλιο του 2012 συμμετείχε στo εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου της Κύπρου για την διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσης.

To 2013 εργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτης του Γραφείου Ελληνικής Γλώσσας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στην συγγραφή της σειράς βιβλίων «Τα Ελληνικά μου».

Από το 2013-2020 εργάστηκε ως καθηγήτρια Νέων και Αρχαίων Ελληνικών στο πρωινό και απογευματινό πρόγραμμα του Καθεδρικού σχολείου(The Cathedral School) στο Manhattan.

Ήταν υπεύθυνη του προγράμματος της Ελληνομάθειας, των Greek Regents και των National Greek Exams (American League) και του προγράμματος των Ενηλίκων (Adults Greek class)

To 2018 ίδρυσε το κέντρο της Ελληνικής Γλώσσας και τέχνης με παραρτήματα στην Αστόρια και το Manhattan με σκοπό τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε παιδιά και ενήλικες.

‘Έχει παρακολουθήσει πολλά επιμορφωτικά προγράμματα με θεματικό πυρήνα τη διδασκαλία της Ελληνικής έως δεύτερης ξένης γλώσσης στην Ελλάδα και την Αμερική και Κύπρο.

Στα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου διαπιστώνοντας τη σημαντική αύξηση του αριθμού των ατόμων που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα ως ξένη/δεύτερη γλώσσα εξαιτίας της πολυγλωσσικής και πολυπολιτισμικής σύνθεσης της ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα της νησιωτικής Ελλάδας, προσφέρουμε τη δυνατότητα εκμάθησης και πιστοποίησης της ελληνικής γλώσσας σε άριστο εκπαιδευτικό περιβάλλον, με υψηλή ποιότητα διδασκαλίας και από τους πλέον ειδικούς.

Επικοινωνήστε μαζί Μ.Α.Σ για να δημιουργήσουμε το εξατομικευμένο πρόγραμμα διδασκαλίας που ταιριάζει στον κάθε εκπαιδευόμενο .

Email: xenesglosses@sgschool.gr

Τηλ: 6980061198

Δείτε επίσης