Κοινό Τηνίων: Απέχει από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου λόγω τηλεδιάσκεψης

απο Cyclades Open

Με δυο συνεδριάσεις, ξεκινά, σήμερα Τετάρτη 18/1/2023, το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Τήνου. Η μια πολύ σημαντική, αφορά το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης του Δήμου μας για το 2023 και η άλλη με οκτώ θέματα.

Η δημοτική παράταξη “Κοινό Τηνίων” όμως θα απέχει από την συνεδρίαση και η ανακοίνωση που εξέδωσε εξηγεί τον λόγο.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση:

Και ενώ θα περιμέναμε να ξεκινήσει η νέα χρονιά με νέες πρακτικές και περισσότερη δημοκρατία, ο πρόεδρος επέλεξε να ξεκινήσει την νέα χρονιά από εκεί που άφησε την προηγουμένη. Αντιδημοκρατικά και αντιδεοντολογικά τουλάχιστον! Εξαντλώντας το δικαίωμα που του δίνει η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για την δημόσια υγεία, προγραμματίζει τις συνεδριάσεις αυτές με τηλεδιάσκεψη. Δεν είχαμε πρόθεση να μη συμμετάσχουμε, το κάναμε δυο χρόνια τώρα, αν δεν ήταν προσχηματικός ο λόγος που επικαλείστε.

Αναρωτιόμαστε,

δεν υπήρχαν «λόγοι δημόσιας υγείας» στις διάφορες «πίτες, μνημόσυνα οι γιορτές» που σύσσωμα συμμετάσχετε;

Μόλις την Κυριακή 15/1, ο δήμαρχος μετά της κουστωδίας του συμμετείχε, τουλάχιστον, στην πίτα στον Τριπόταμο και σε αυτήν του συλλόγου γυναικών , όπου επικρατούσε το αδιαχώρητο ή μόλις σήμερα στη Στενή στον Άγιο Αντώνιο.

Μήπως τη «δημόσια υγεία» θα έπρεπε να επικαλείστε και κατά τη συνεχή αποψίλωση του Κέντρου Υγείας από την κυβέρνηση που υποστηρίζετε;

Πρόσφατα, παραιτήθηκε ο ένας παθολόγος χωρίς αντικατάσταση και μετατέθηκαν ο οδοντίατρος και η παιδίατρος. Δεν σας είδαμε να επικαλείστε τη «δημόσια υγεία» εδώ και ζητάτε τη στελέχωση του ΚΥ

Κύριε πρόεδρε,

Το Κοινό Τηνίων δεν θα συμμετάσχει σε αυτήν τη συνεδρίαση.

Δεν θα νομιμοποιήσουμε τις πρακτικές σας!

Δείτε επίσης