Κολωνός: Η 12χρονη επαναθυματοποιείται ξανά και ξανά – Δέχθηκε… έλεγχο από αστυνομικούς

Νίκος Γιαννόπουλος

απο Cyclades Open

Με τα φώτα της δημοσιότητας να αποσύρονται σιγά-σιγά από την υπόθεση, η κατάσταση για το 12χρονο κορίτσι το οποίο έπεσε θύμα πολλαπλών βιασμών αλλά και κυκλώματος σωματεμπορίας στον Κολωνό επιδεινώνεται διαρκώς.

Πρόκειται για μία πολύ πικρή πραγματικότητα η οποία δεν περιποιεί τιμή για το ελληνικό κράτος δικαίου αλλά και για την ελληνική αστυνομία της οποίας οι μέθοδοι στο χειρισμό αυτής της υπόθεσης κρίνονται ως τουλάχιστον προβληματικοί.

Από που να πρωτοαρχίσει κανείς για να περιγράψει αυτή τη δυστοπία…

Η δικηγόρος της 12χρονης και της οικογένειάς της Ασπασία Ταραχοπούλου κατήγγειλε ότι το παιδί και ο αδερφός της είδαν έντρομοι άνδρες της ασφάλειας να τα σημαδεύουν με τα όπλα τους έξω από τον τόπο της κατοικίας τους τα ξημερώματα του Σαββάτου (και ενώ συνοδεύονταν από άλλους αστυνομικούς).

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη γράφει χαρακτηριστικά ότι “κραδαίνοντας τους φακούς και τα όπλα κατέβασαν με φωνές τα παιδιά από το αυτοκίνητο για να τους κάνουν έλεγχο. Δεν τους πτόησαν ούτε οι άλλοι αστυνομικοί που συνόδευαν το 12χρονο κορίτσι και το αδελφάκι του”.

Για ποιο λόγο άραγε; Η ΕΛΑΣ έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί προφορικά πρόβλημα με την πινακίδα του αυτοκινήτου που μετέφερε τα δύο παιδιά στην Αθήνα! Μα το αυτοκίνητο αυτό ήταν επίσης της Ασφάλειας!

Επίσης, η 12χρονη καταθέτει (ξανά και ξανά και ξανά, κάτι που όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, πρέπει πάση θυσία να αποφεύγεται) στη ΓΑΔΑ και όχι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Σπιτιού του Παιδιού στην Καλλιθέα. Δεν φτάνει δηλαδή που το παιδί επαναθυματοποιείται συνεχώς, οι καταθέσεις του γίνονται σε εντελώς ακατάλληλο περιβάλλον.

Η ΕΛΑΣ δικαιολογείται ότι η πρακτική αυτή συνεχίζεται επειδή η 12χρονη έχει “χτίσει” σχέση εμπιστοσύνης με την ψυχολόγο που την βλέπει στη ΓΑΔΑ. Αν όμως το παιδί είχε καταθέσει εξαρχής στο “Σπίτι του Παιδιού” δεν θα χρειαζόταν να καταθέσει ξανά αφού η κατάθεσή του θα είχε αφενός βιντεοσκοπηθεί και αφετέρου θα είχε παρθεί με τον ενδεδειγμένο τρόπο από την ειδική ψυχολόγο του Σπιτιού.

Ποιον άραγε εξυπηρετεί η επαναθυματοποίηση του κοριτσιού;

Και τέλος, μόλις την Τρίτη εξασφαλίστηκε το μίνιμουμ για να συνεχίσει το σχολείο η 12χρονη με κατ’ οίκον διδασκαλία. Το Υπουργείο Παιδείας ισχυριζόταν ότι εφόσον το κορίτσι πάρει τα βιβλία του από το σχολείο και παρακολουθεί και κάποιες ώρες την εβδομάδα πρόγραμμα στο ΚΕΔΑΣΥ το πρόβλημα έχει λυθεί.

Χρειάστηκε πολύ μεγάλη πίεση, ακόμα και live σε τηλεοπτική εκπομπή του Star την Τρίτη για να…υποσχεθεί ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αλέξανδρος Κόπτσης το προφανές: Την τοποθέτηση, δηλαδή, δύο καθηγητών για κατ’ οίκον μαθήματα στο 12χρονο κορίτσι (το οποίο φοιτά στην Α’ γυμνασίου).

Οψόμεθα αν αυτή η υπόσχεση γίνει πραγματικότητα.

Πηγή: News247

Δείτε επίσης