Κορονοϊός: Προειδοποιήσεις ειδικών για τη νέα έξαρση κρουσμάτων – Εκκλήσεις για επαναφορά της μάσκας

απο Cyclades Open

Καμπανάκι από τους ειδικούς λόγω της νέα έξαρσης κρουσμάτων με αρκετούς να τάσσονται υπέρ της επαναφοράς χρήσης μάσκας, την ώρα που για τις 10:30 είναι προγραμματισμένη έκτακτη συνέντευξη τύπου του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Για πολύ περισσότερα κρούσματα από ότι καταγράφονται έκανε λόγο ο καθηγητής πνευμονολογίας Στυλιανός Λουκίδης μιλώντας στην εκπομπή του OPEN, Ώρα Ελλάδος διότι όπως είπε υπάρχει μία πολύ καλύτερη ταύτιση οπότε πολύς κόσμος που κάνει τελευταίες μέρες τεστ, απλώς απομονώνονται και παίρνει τις οδηγίες από το γιατρό του χωρίς να κάνει πλέον επισημοποίηση του τεστ με μοριακό η rapid για να καταγραφεί στο σύστημα.

Μάλιστα κ. Λουκίδης έκανε λόγο για μεγάλη διασπορά η οποία οφείλεται κυρίως στην εποχή καθώς πρόκειται για μια περίοδο με έντονη κοινωνικότητα καθώς οι άνθρωποι μετακινούνται για διακοπές, κόσμος έρχεται από το εξωτερικό και συγχρόνως δεν υπάρχουν ιδιαίτερα μετά το μικρής προστασίας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή θα πρέπει να υπάρξει άμεσα μία μεγαλύτερη προστασία σε χώρους συνωστισμού όπως αεροδρόμια και πλοία στα οποία θα πρέπει να επαναφερθεί η χρήση μάσκας γιατί μπορεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα στο οποίο θα εκτεθούμε σε ένα μεγάλο συνωστισμό φορώντας τη μάσκα μπορούμε να είμαστε προστατευμένοι.

Χαρακτηριστικά ο κ Λουκίδης σημείωσε ότι σε κλειστούς χώρους όπου υπάρχει συναίσθημα όμως πρέπει να επανέλθει η μάσκα.

Αναφορικά με την κατάσταση και την πίεση που δέχεται το εσύ όπως σημείωσε ο καθηγητής κρεβάτια που ήταν non covid μετατρέπονται ξανά σε covid.

Από την πλευρά της η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Θ. Ψαλτοπούλου επισήμανε τουςτους κινδύνους για τα άτομα τρίτης ηλικίας τα άτομα με οποιοδήποτε πρόβλημα υγείαςο καθώς και τα άτομα τα οποία είναι ανεμοβλίαστα ή μερικώς εμβολιασμένα.

Αναφερόμενη στην επαναφορά χρήσης μάσκας η καθηγήτρια επισήμανε ότι πρόκειται για μία πολιτική απόφαση ενώ αναφέρθηκε και στην εξέλιξη των  Όμικρον 4 και 5 οι οποίες θα καθορίσουν και τα ενδεχόμενα μέτρα.

Μάλιστα σημείωσε ότι υπάρχει αύξηση του οίκου φορτίου στα λύματα κάτι το οποίο και αναμένεται να φέρει νέα έξαρση των κρουσμάτων.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Φωτογραφία: leo2014/Pixabay

Δείτε επίσης