Κώστας Ρεβίνθης-Δήμαρχος Σερίφου: «Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια»

Μια εκπομπή του Aegean Voice 107.5

απο Cyclades Open

Εκείνες οι μέρες που ακολούθησαν τις γιορτές των Χριστουγέννων στη Σέριφο ήταν γεμάτες εκπλήξεις.

Επιστρέφοντας οι κάτοικοι από την Αθήνα όπου είχαν πάει για να περάσουν με τους συγγενείς τους τις γιορτές, έκπληκτοι διαπίστωσαν πως είχαν ξεφυτρώσει ταμπέλες στο Μέγα Λιβάδι και στον Κουταλά που τους ενημέρωναν πως περιοχές “φιλέτα”, από την κορυφογραμμή μέχρι εκεί που σκάει το κύμα, αποτελούν ιδιοκτησία των Μεταλλείων Σερίφου. Περίπου 2.500 στρέμματα φέρεται να διεκδικεί η νέα ιδιοκτησία των μεταλλείων μεταξύ των οποίων υπάρχει και δημόσια γη.

Ο Σύλλογος Μεγάλου Λιβαδιού Σερίφου έγραψε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του απ’ όπου μάθαμε τι είχε συμβεί:

«(…) Οι εν λόγω ταμπέλες τοποθετήθηκαν κρυφά σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους σε περίοδο που οι ντόπιοι αρχίζουν να μετακινούνται εκτός νησιού λόγω των εορτών . Ο Δήμος κατόπιν ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου απομάκρυνε όσες βρίσκονταν σε δημόσιους χώρους. Πιθανώς το ίδιο έχουν κάνει και ιδιώτες στις περιουσίες τους.(…) Ως ΔΣ του Συλλόγου παίρνουμε σαφή θέση υπέρ των κατοίκων και της δημόσιας περιουσίας καθώς δεν συμφωνούμε με τις άθλιες πρακτικές που εφαρμόζονται διαχρονικά (…).»

Στη συνέχεια ο δήμος αφαίρεσε τις πινακίδες, ο ιδιοκτήτης τις επανατοποθέτησε και έστειλε εξώδικο στον δήμο, που δήλωσε ότι πρόκειται και πάλι να τις αφαιρέσει.

Μια νέα αντιπαράθεση ξεκίνησε και η «παλιά πληγή» στην Σέριφο έγινε πάλι ορατή.

Ο δήμαρχος Σερίφου κ. Κώστα Ρεβίνθης που είναι καλεσμένος στον Aegean Voice 107.5 και στην εκπομπή «Στο βάθος κήπος» με την Ειρήνη Προμπονά, μας ενημερώνει για το τι έχει συμβεί, πόσο πίσω στο παρελθόν μας πηγαίνει και ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί τώρα στο νησί.

Τόσο η δημοτική αρχή, όσο και οι κάτοικοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι ν’ αφήσουν την κατάσταση στο νησί χωρίς σοβαρή διερεύνηση και αγώνα. Όπως εξηγεί ο κ. Ρεβίνθης κάποιες απ’ τις περιοχές είναι προστατευόμενες, σε άλλες περιλαμβάνεται αιγιαλός, δρόμοι, γη που είναι δημόσια και όλοι  ζητούν από τον επενδυτή τους τίτλους ιδιοκτησίας πως υποστηρίζει πως κατέχει.

Δείτε επίσης