Κυγκρέμιστα όλα πια…

Χαρίλαος Ρούσσος

απο Cyclades Open

-Έρχονται λέει Χχχχχχριστούγεννα. Για μένα αυτό σημαίνει πως η ξινή έχει γενέθλια. Κάθε χρόνο γιορτάζει που παρέμεινε ζωντανή την προηγούμενη χρονιά. Αν και μου τη δίνει, ένα δίκιο το έχει.

Αυτή είναι ικανή να πέσει ακόμα και μέσα σε τάφο που δεν έχει  ανοιχτεί. Πολύ τυχερή. Που ακόμα δεν έπεσε στον τάφο εννοώ.

Επιμένει  μάλιστα πως είναι ήδη ζωντανή μισό αιώνα τώρα, ενώ είναι σχεδόν μισό αιώνα, άσε που δεν είμαι και απολύτως σίγουρος πως είναι και ζωντανή δηλαδή.

Θα μπορούσε να είναι τέζα και να κυκλοφορεί από κεκτημένη ταχύτητα. Για όλα είναι ικανή αυτή.

-Τα Χχχχχχριστούγεννα είναι μεγάλη γιορτή για τους ανθρώπους. 8 χρόνια τώρα τους βλέπω να κάνουν δώρα συνέχεια σε μια ψηλομύτα που τη λένε Κυγκρέμιση…κρυβέρνηση, κάπως έτσι και διαρκώς κυνηγάνε κάποιο επίδομα.

Όπως έχω καταλάβει το επίδομα είναι αυτό που αυτονόητα δικαιούνται, καθώς τα λεφτά τους τα έχουν πάρει ίσα με πεντακόσιες φορές και μετά κάνουν τους φιλεύσπλαχνους, τάχατες πως δίνουν πίσω τα λεφτά και τους βοηθάνε.

Παπάγια βοήθεια. Μπορεί και μάνγκο.

-Έκατσε η ξινή να δει αν δικαιούται επίδομα η κυρία Στέλλα-με τον ωραίο καναπέ-για θέρμανση.

Δεν δικαιούται λέει η περιοχή επίδομα για ξύλα. Να κάψουμε πατσουλί.

Μα δεν έχει στρόμπα για πατσουλί κυρία Κυγκρέμιση, τζάκι για ξύλα έχει η κυρία Στέλλα, τί να κάνει;

Δεν ξέρει, δεν τη νοιάζει. Να κάψει καρέκλες. Ακόμα καλύτερα μπορεί να κάψει τη σύνταξή της. Τόσα λεφτά τι να τα κάνει; Να τα κάψει τα ρημάδια, ν αφήσει και αποτύπωμα οικονομικό, ένα σουρωτήρι με πολλές τρύπες.

-Εγώ πάντως ως γάτος θα έπαιρνα τα ξύλα και θα κοπάναγα την Κυγκρέμιση. Και θα διασκεύαζα και Πίτσα Παπαδοπούλου την ώρα της δράσης νιαουρίζοντας άγρια.

Επόμενο επίδομα με το οποίο θ’ ασχοληθεί η ξινή είναι αυτό των χαμηλοσυνταξιούχων. Ήδη έχει βγάλει πόρισμα. Το επίδομα θα πάει αλλού. Σαν την βροχή που πάει αλλού.

-Θνιαααρρρ…Χχχχχχριστούγεννα, ωραία γιορτή! Τέλη κυκλοφορίας πληρώσατε; ΦΕΝΦΙΑ; Ναι βρίστε με, δεν συνεχίζω. Πάντα αυτούς που σας υπενθυμίζουν τα χάλια σας βρίζετε, όχι εκείνους που σας τα δημιουργούν.

Γατοσκασίλα μου και μένα…πάω στο κουβερτάκι μου.

Κοτλέ διαγωνίως

Χαρίλαος

Δείτε επίσης