Κυκλάδες: Αίτημα των δημάρχων για παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για τη διαβούλευση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης

απο Cyclades Open

Έκτακτη συνέλευση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΔ ν. Κυκλάδων συγκλήθηκε χθες, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, με πρωτοβουλία του Προέδρου του Παραρτήματος και Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαου Λειβαδάρα, παρουσία του Προέδρου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου κ. Αντώνιου Καμπουράκη, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιου Λεονταρίτη και Δημάρχων των νησιών του νομού.

Μοναδικό θέμα τέθηκε η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για τη διαβούλευση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (Ε.Π.Μ.) που αφορά στις προστατευόμενες περιοχές «Natura 2000» στα νησιά των Κυκλάδων.

Κατόπιν ενδελεχούς συζήτησης και λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι μεσολαβούν οι διακοπές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, καθώς και της σοβαρής καταλυτικής προϋπόθεσης της διαβούλευσης με ειδικούς μελετητές των ΟΤΑ και της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, οι οποίοι θα ήταν αδύνατο να γνωμοδοτήσουν και να προσφέρουν συμβουλευτικές τεκμηριωμένες θέσεις εντός τριών εβδομάδων, αποφασίστηκε ομόφωνα από όλους τους συμμετέχοντες να προχωρήσουν σε αίτημα για την απαιτούμενη παράταση της προβλεπόμενης καταληκτικής ημερομηνίας της διαβούλευσης.

Δείτε επίσης