Κυκλάδες: Απεργιακό Κάλεσμα Συλλόγων & Σωματείων

απο Cyclades Open

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ, 10:30 ΠΜ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Έλα στο σωματείο σου, πάρε μέρος στον αγώνα. Κάνε δική σου υπόθεση την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας. Με την μαζική  συμμετοχή μας να δώσουμε ένα ηχηρό χαστούκι σε  εργοδοσία, κυβέρνηση, επίδοξους σωτήρες, σε όλους όσους έχουν κάνει τη ζωή μας κόλαση για να θησαυρίζουν μια χούφτα παράσιτα.

Δεν ανεχόμαστε να στριμώχνουμε τα όνειρα των παιδιών μας, των οικογενειών μας, στα voucher και τα pass που μας πετάει σαν ψίχουλα η Κυβέρνηση προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις μεγάλες εταιρείες παροχής ενέργειας.

Δεν ανεχόμαστε να στέλνουμε τα παιδιά μας σε σχολεία χωρίς δασκάλους, χωρίς καθαριότητα, χωρίς θέρμανση και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από τη πανδημία.

Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στη λυσσαλέα επίθεση που ετοιμάζουν για ακόμη μία φορά να μας ρίξουν τραπεζίτες και Κυβέρνηση με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις της εργατικής λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Δε θα αφήσουμε κανένα εργατικό σπίτι χωρίς ρεύμα! Καμία οικογένεια χωρίς σπίτι, χωρίς βασικά είδη, τρόφιμα, θέρμανση, Υγεία και Παιδεία.

Γιατί δεν μπορούμε να ζούμε με μισθούς πείνας που δε φτάνουν να καλύψουμε ούτε βασικές μας ανάγκες. Το ρεύμα, το supermarket, το ενοίκιο, τα πάντα έχουν πάρει την ανηφόρα και μόνο οι μισθοί μας είναι καθηλωμένοι εδώ και χρόνια.

Γιατί δεν μπορούμε να εργαζόμαστε με 4ώρες και 6ώρες συμβάσεις εργασίας,  με ωράρια σπαστά, από πόστο σε πόστο και σε εξοντωτικούς ρυθμούς.  Με χρονοδιαγράμματα και στόχους ανέφικτους, με προγράμματα και ωράρια που αλλάζουν συνεχώς. Το ρεπό, η Κυριακή Αργία, το 8ώρο ουσιαστικά ισοπεδώνονται.

Γιατί δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι θα πηγαίνουμε στη δουλειά μας και θα φεύγουμε σακατεμένοι ή νεκροί λόγω των ανύπαρκτων μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας.

Τώρα είναι η ώρα να βγούμε μπροστά! Η οργή και η αγανάκτηση που δικαιολογημένα  νιώθουμε για όσα ζούμε να γίνει αγώνας διεκδίκησης όλων όσων σήμερα έχουμε ανάγκη με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, την πρόοδο της τεχνολογίας και της επιστήμης και όχι σαν σύγχρονοι δούλοι.

Μπορούμε με όπλο το σωματείο μας, τους αγώνες μας, την αλληλεγγύη μας, να κάνουμε εμείς δύσκολο το χειμώνα τους . Να απορρίψουμε πρώην, νυν και επίδοξους σωτήρες που μας πιπιλίζουν το μυαλό για λύσεις με εμάς στην απ’ έξω, που μας ζητάνε να συμβιβαστούμε με ψίχουλα και με κυνισμό μας λένε ότι όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει.

Τους απαντάμε δεν θα προσαρμοστούμε, θα αγωνιστούμε για:

 • Συλλογική κλαδική σύμβαση για όλους!
 • Κατώτατος μισθός 920€, προσαυξήσεις ανάλογες του πληθωρισμού. Επαναφορά των τριετιών.
 • 7ωρο-5ήμερο-35ώρο. Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας.
 • Καθολική προστασία των ανέργων. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας, επίδομα για όλους τους άνεργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 • Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα.
 • Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα. Απαγόρευση πλειστηριασμών και κατασχέσεων στα λαϊκά νοικοκυριά.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

.

Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου – Τήνου – Μυκόνου

ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Η κυβέρνηση εμφανίζει την κατάσταση φτώχειας  ως φυσικό φαινόμενο, για την οποία φταίνε ο πόλεμος και η πανδημία! Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο – που πλησιάζει πλέον τη 15ετία – συνεχών μειώσεων των εισοδημάτων, έρχεται να προστεθεί η εκτόξευση του πληθωρισμού πάνω από 12% που ουσιαστικά εξανεμίζει το όποιο διαθέσιμο εισόδημα. Μια 15ετία η οποία χαρακτηρίστηκε επίσης απ’ τη συρρίκνωση κοινωνικών δομών, τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, τη διαρκή υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας, την ιδιωτικοποίηση νευραλγικών τομέων όπως αυτοί της ενέργειας, των μεταφορών και της ΔΕΗ. Επιλογών… τα αποτελέσματα των οποίων βιώνει πλέον καθημερινά ο κάθε εργαζόμενος που καλείται να πληρώσει τους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που δυσκολεύεται να καλύψει το κόστος μετακίνησης ή πάγιες ανελαστικές του υποχρεώσεις, ακόμα και για τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Την ίδια κατάσταση βιώνουν και οι εκπαιδευτικοί, που βλέπουν τους καθηλωμένους μισθούς τους να εξανεμίζονται, ενώ οι νεοδιόριστοι και αναπληρωτές συνάδελφοί μας είναι αδύνατο να τα βγάλουν πέρα όταν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς πρέπει να ξαναστήσουν σπιτικό πάλι από την αρχή.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις διεκδικήσεις και τις κινητοποιήσεις λαού και νεολαίας με την καταστολή, προσπαθώντας συστηματικά να  ενοχοποιήσει τη συλλογική δράση, την αντίσταση και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

 Ένα χρονικό διάστημα που ολοκληρώνεται με την προσπάθεια εφαρμογής του ν. Χατζηδάκη, ο οποίος στοχεύει στην πλήρη κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών . Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι μετά την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη, οι Υπουργοί της Κυβέρνησης οδηγούν στα δικαστήρια το σύνολο σχεδόν των σωματείων που προκηρύσσουν απεργίες και όλες κρίνονται παράνομες. Παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση κι εργασία βρίσκονται στο στόχαστρο.

Στην εκπαίδευση, η Ν.Δ. προχωρά σε βαθιές αντιδραστικές τομές: το επιχειρηματικό σχολείο και Πανεπιστήμιο με την αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων, την τράπεζα θεμάτων, την ΕΒΕ, τις εξετάσεις PISA, δεξιότητες από το νηπιαγωγείο, «αυτονομία» στην λειτουργία των σχολείων, διευρυμένο ολοήμερο, μεγέθυνση της ελαστικής εργασίας, γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ, εξίσωση πτυχίων δημόσιων ΑΕΙ με ιδιωτικά κολέγια, νόμος για τα Πανεπιστήμια και πανεπιστημιακή αστυνομία συνθέτουν τα  κομμάτια του παζλ αλλαγής του DNA της δημόσιας εκπαίδευσης. Οι νέες δομές που εντάσσονται στην ατομική αξιολόγηση (μέντορες/ενδοσχολικοί συντονιστές/εκπαιδευτικοί όμιλοι) εντείνουν τον ανταγωνισμό και την ιεραρχία στο εσωτερικό των σχολικών μονάδων, διαλύουν τον σύλλογο διδασκόντων, αλλάζουν τη δομή του δημόσιου σχολείου, καθιερώνουν εσωτερικούς και ανταγωνιστικούς μηχανισμούς ελέγχου στα πλαίσια της προώθησης της κουλτούρας αξιολόγησης.

Παράλληλα, η ελαστική  εργασία «καλά κρατεί», καθώς οι αναπληρωτές αναμένεται να καλύψουν και φέτος πάνω από το 1/4 των αναγκών σε προσωπικό παρά τους διορισμούς που έγιναν  κάτω από την πίεση του κινήματος.

Αυξήσεις στους μισθούς για να ανταπεξέλθουμε στην ακρίβεια, για να ζούμε με αξιοπρέπεια!

Η κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζόμενους με τα ψίχουλα των διάφορων τύπων επιδομάτων, όταν η μισθολογική καθήλωση των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών συνεχίζεται για περισσότερα από 10 χρόνια. Σε τραγική μοίρα βρίσκονται οι νεοδιόριστοι και αναπληρωτές. Χαρακτηριστικά το 2009 ένας νεοδιόριστος, χωρίς προϋπηρεσία και παιδιά, έπαιρνε 14 μισθούς των 1.150 €, και σήμερα παίρνει 12 μισθούς των 737 € με μεγαλύτερη φορολογία και με πληθωρισμό  που τρώει τον ένα μισθό κάθε χρόνο!

Η κυβέρνηση δεν είναι αήττητη!

Οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί με τους αγώνες μας μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα. Ο νικηφόρος αγώνας της efood, οι ηρωικοί αγώνες στην Cosco και στην Λάρκο, οι μεγαλειώδεις συνεχείς κινητοποιήσεις των φοιτητών, ο αγώνας των εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ ενάντια στις απολύσεις και οι συνεχείς κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, ο δικός μας μεγάλος αγώνας και πέρσι και φέτος  ενάντια στην αξιολόγηση, επιβεβαιώνουν τις νέες δυνατότητες που διαμορφώνονται για τη νίκη των αγώνων και για ένα ισχυρό κίνημα ανατροπής.

Διεκδικήσεις – αιτήματα:

 • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, πάνω από τον πληθωρισμό.
 • Επαναφορά του 13ου -14ου μισθού.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης , του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια για τους εργαζόμενους, του χρηματιστήριο ενέργειας και των ρήτρων αναπροσαρμογής. Επιβολή πλαφόν στις τιμές ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου.
 • Καμία ιδιωτικοποίηση. Δημόσια δωρεάν καθολική υγεία, πρόνοια, περίθαλψη, παιδεία. Καμία εμπορευματοποίηση των δημόσιων αγαθών. Άμεση επαναφορά στο δημόσιο όλων των εταιρειών κοινωφελούς χαρακτήρα (ρεύμα, ενέργεια, τρένα, λιμάνια κλπ).
 • Διαγραφή των χρεών των ευάλωτων νοικοκυριών. Κανένα σπίτι στα χέρια κράτους- τραπεζίτη.
 • Πλήρη σύνταξη με 30 χρόνια δουλειάς και χωρίς όριο ηλικίας.
 • Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά – Τοποθετήσεις με διαφάνεια  στη βάση των προτάσεων του κλάδου.
 • Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα – μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση πτυχίο και προϋπηρεσία. Όχι στο προσοντολόγιο και σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων του 2020.
 • Μέτρα στήριξης της διαβίωσης νεοδιόριστων και αναπληρωτών συναδέλφων που τοποθετούνται μακριά από το τόπο διαμονής τους.
 • Άμεση χρηματοδότηση τώρα της παιδείας και έκτακτο κονδύλι για τα σχολεία για να ανταπεξέλθουν στις  αυξημένες απαιτήσεις στη λειτουργία τους.
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες. Όχι στις απολύσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μόνιμες προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες με αύξηση των δαπανών.
 • Όχι στο νέο σχολείο – εξεταστικό κέντρο. Να καταργηθούν τα εξεταστικά πλέγματα (ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, PISA).
 • Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση – αυτονομία της σχολικής μονάδας  και την προώθηση μέτρων ατομικής αξιολόγησης (μέντορες, συντονιστές).
 • Μέτρα προστασίας (15 μαθητές στο τμήμα, καθαρίστριες, απαραίτητα υλικά, κ.ά.). Δωρεάν τεστ για όλους – Όχι στις διακρίσεις!
 • Όχι στην καταστολή και την επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία. Κατάργηση – μη εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη.

.

Συνδικάτο Τουρισμού Θήρας

Μπροστά στο δύσκολο χειμώνα που η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ μας προετοιμάζουν να υπομείνουμε, μπροστά στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια που θα ενταθεί με την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή μας στον πόλεμο, δεν συμβιβαζόμαστε με τα μέτρα-ψίχουλα που εξαγγέλλονται. Δεν θα ζήσουμε με επιδόματα, ούτε θα υπομείνουμε καρτερικά τη «μοίρα» μας.

Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν οικογένειες που κρυώνουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, να ξεπαγιάζουν οι μαθητές την ώρα που θα κάνουν μάθημα. Δεν θα επιτρέψουμε να κοπεί το ρεύμα σε καμιά οικογένεια που δεν μπορεί να πληρώσει. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση, τη δημοτική αρχή και σε οποιονδήποτε άλλο να μας οδηγούν στην απόγνωση. Ξέρουμε τον τρόπο! Η οργάνωσή μας, η μαζικοποίηση των σωματείων και των συλλόγων μας, ο αγώνας μας και η κοινή μας δράση είναι η δύναμή μας! Πιάνουμε το νήμα από τους ελπιδοφόρους εργατικούς αγώνες σε όλη την Ευρώπη και δίνουμε μαχητικό και μαζικό παρόν!

Για την ακρίβεια που «ροκανίζει» το εισόδημά μας και την ενεργειακή φτώχεια διεκδικούμε:
Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ρεύματος και πετρελαίου. Να καταργηθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής, το χρηματιστήριο Ενέργειας και ο φόρος για τις ΑΠΕ.

Καμιά διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Καμία διακοπή ρεύματος και παροχής πετρελαίου στις σχολικές μονάδες. 

Γενναία μείωση στις τιμές στα βασικά είδη κατανάλωσης. Κατάργηση ΦΠΑ σ’ αυτά τα είδη.
Μείωση των δημοτικών τελών τουλάχιστον κατά 50%. Κατάργησή τους για ανέργους, συνταξιούχους, για ευπαθείς ομάδες.

Έκτακτη επιχορήγηση στις Σχολικές Επιτροπές.

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό. Κατώτατος μισθός στα 825 ευρώ. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

Κήρυξη ως υποχρεωτικής, της τοπικής κλαδικής σύμβασης σε Επισιτισμό, Τουρισμό κι Εμπόριο, ώστε να ισχύει για όλους τους εργαζόμενους και όλες τις επιχειρήσεις και επαναλειτουργία του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας που θα ελέγχει τη τήρησή της.

Σύγχρονα, εξοπλισμένα και στελεχωμένα σχολεία για όλα τα παιδιά.

Εκπόνηση, άμεσα, προγράμματος από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (κυβέρνηση, δημοτική αρχή και εργοδοτικούς φορείς)  για το στεγαστικό πρόβλημα των εργαζομένων στο νησί.

Να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Για το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας:

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα για πλήρη εξοπλισμό του ΓΝΘ και στελέχωση με μόνιμο προσωπικό πλήρους απασχόλησης, για λειτουργία του με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση χωρίς καμιά εμπλοκή ιδιωτών με οποιοδήποτε τρόπο, για παροχές υγείας (εξετάσεις, θεραπείες, νοσηλείες), χωρίς περιορισμούς σε όλους με μόνο κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες.

Δεν πάει άλλο! Δεν ανεχόμαστε να μας λένε “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει”!
Δεν προσαρμοζόμαστε! Αγωνιζόμαστε να ζήσουμε και να νικήσουμε!

Στις 9 Νοέμβρη απεργούμε μαζικά, κλείνουμε τα μαγαζιά μας, 
συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση, 
μαζί με όλα τα σωματεία του νησιού,
στην πλατεία των Φηρών, στις 11.00, 
ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο.

.

Λογιστικός Σύλλογος Σύρου & Τήνου

O Λογιστικός Σύλλογος Σύρου και Τήνου ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της ΓΣΒΕΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (ΠΟΦΕΕ) αποφάσισε να συμμετάσχει στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης που διοργανώνεται στις 9 Νοέμβριου 2022, για την στήριξη των επιχειρήσεων και νοικοκυριών από τις επιπτώσεις της τρέχουσας κρίσης, και να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχουν καθοριστεί ώστε να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα έναντι της ακρίβειας και της υπερχρέωσης.

O Λογιστικός Σύλλογος Σύρου και Τήνου στηρίζει τα αιτήματα όπως αυτά καθορίζονται από την πρόσκληση της ΓΣΕΒΕΕ για την επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και προσθέτει μεταξύ των άλλων τις πάγιες και λογικές κλαδικές του διεκδικήσεις για:

1) την κατάργηση των ορίων του άρθρου 38 του Ν.2873/2000.

2) την θεσμοθέτηση του δικαιώματος στην Ασθένεια-Κύηση του/της ΛογιστήΛογίστριας Φοροτεχνικού Ελεύθερου Επαγγελματία.

3) τον εξορθολογισμό των εξοντωτικών προστίμων του ΚΦΔ.

.

Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν Σύρου

Μέχρι σήμερα οι περισσότερες ανακοινώσεις μας, αναφέρονταν στο μεγαλύτερο πρόβλημα του Νοσοκομείου, αυτό της υποστελέχωσης. Όμως, όπως αναφέρεται και σε  ανακοινώσεις της ΑΔΕΔΥ,  οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία 12 χρόνια ΤΩΡΑ όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στον μισθό μας, αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφτασαν μέχρι και 40%. Μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές μας, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, πάγωσε η διετία 2016 – 17 για τη μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο. Κι ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και τα μνημόνια, καμία αύξηση δεν προβλέπει για τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, από 1/1/23. Με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 11% και την ακρίβεια, εξανεμίζεται το εισόδημά μας.

Ως λύση στα παραπάνω, η κυβέρνηση δεν προάγει προσλήψεις, μονιμοποιήσεις και αυξήσεις μισθών, αλλά την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και την θεσμική πλέον κατάργηση της ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ (βλέπε απογευματινά χειρουργεία). Το πρόβλημα της υποστελέχωσης λέει πως θα το λύσει με την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των Ιατρών είτε με προσλήψεις Ιατρών με καθεστώς μερικής απασχόλησης (ώστε οι γιατροί να μπορούν δήθεν να ενισχύσουν το εισόδημα τους κάνοντας ιδιωτικό έργο). Δεν μπορεί να υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να μην αντιλαμβάνεται ότι αυτό θα γίνεται σε βάρος της δωρεάν λειτουργίας.

Αντίστοιχα και για το λοιπό προσωπικό, αντί προσλήψεων και αύξησης μισθών προάγει:

-την είσοδο εργολάβων στο Νοσοκομεία (με πολλαπλό κόστος για τους πολίτες και άθλιες συνθήκες εργασίας για τους ίδιους),

-τις ελαστικές σχέσεις εργασίας (με κάθε λογής συμβασιούχους: επικουρικούς, ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ, τριμηνίτες, με μπλοκάκι κ.α). Σημειώνουμε ότι η μη ύπαρξη μονιμότητας, πέραν της συνθήκης ομηρίας που δημιουργεί, επιβάλλει μεταξύ άλλων και μία αλλαγή νοοτροπίας του εργαζόμενου σε σχέση με την εργασία του. Δημιουργεί υπαλλήλους που ΔΕΝ ενδιαφέρονται ουσιαστικά για το αντικείμενο της δουλειάς τους (που είναι ο άνθρωπος στην περίπτωση μας) και ΔΕΝ ταυτίζονται με το εργασιακό τους περιβάλλον.

-την ουσιαστική υποχρέωση του προσωπικού σε υπερεργασία (πέταγμα ψίχουλων με την απογευματινή λειτουργία των Νοσοκομείων και υπερωριών) προκειμένου να αυξήσει το πενιχρό εισόδημα του. Πρόκειται ουσιαστικά, για έμμεση κατάργηση του οκταώρου.

Συνάδελφοι

Συμμετέχουμε στην ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ

 1. Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του πληθωρισμού.
 2. Κατάργηση της Eισφοράς Αλληλεγγύης από 1-1-2021 όπως έγινε και στον Ιδιωτικό Τομέα.
 3. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017.
 4. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
 5. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
 6. Αύξηση και επέκταση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Καμία περικοπή του.
 7. Ένταξη στα ΒΑΕ
 8. Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Αύξηση προϋπολογισμού για την Υγεία.
 9. Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν.4808/2021) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση λων των Νόμων που ιδιωτικοποιούν την Κοινωνική Ασφάλιση.
 10. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στα Νοσοκομεία, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και φυσικά άρση των αναστολών εργασίας.

.

Ένωση Συνταξιούχων Νάξου

ΟΛΟΙ στον αγώνα! Όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη!

«Λαέ, μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι…»

 • Κανένας παγωμένος!
 • Κανένας πεινασμένος!
 • Κανένας μόνος του!

KAMIA ANOXH – KAMIA ANAMONH

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους, που αφήνει το λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις, για συλλογικές συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για το λαό

«…μην έχεις πια την πείνα για καμάρι…»

 Δεν αφήνουμε τους λογαριασμούς να τρέχουν και τα άγχη της επιβίωσης να μας πνίγουν! Λογαριαζόμαστε τώρα με τους επιχειρηματικούς ομίλους, με την κυβέρνηση, με την ΕΕ και όλους τους θεσμούς του συστήματος της εκμετάλλευσης, τα σύγχρονα κοράκια που μας καλούν σε προσαρμογή στη φτώχεια, στην πείνα, στο κρύο και τελικά στο θάνατο!

Κουπόνια για το ρεύμα –  κουπόνια για φαΐ

Σε λίγο θα μας δώσουν κουπόνια για ζωή

ΚΑΛΟΥΜΕ τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και τα ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ της ΝΑΞΟΥ σε συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 ΝΟΕΜΒΡΗ και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Δείτε επίσης