Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης το Κάπρι – Απαγόρευσε τις αφίξεις τουριστών ο δήμος

απο Cyclades Open

«Μπλόκο» στους τουρίστες βάζει προσωρινά το Κάπρι της Ιταλίας, λόγω λειψυδρίας. Ο δήμαρχος, Πάολο Φάλκο, το πρωί του Σαββάτου διέταξε να σταματήσει η πώληση εισιτηρίων προς τον δημοφιλή προορισμό.

«Η κατάσταση της υγείας και της υγιεινής είναι εκρηκτική, λάβαμε τα αντίμετρα μας και ενεργοποιήσαμε τη μονάδα αντιμετώπισης κρίσεων και εκδώσαμε περιοριστική εντολή», ανέφερε η ανακοίνωση του δημάρχου.

Βλάβη στο σύστημα ύδρευσης είχε ως συνέπεια να διακοπεί η παροχή νερού από την ηπειρωτική χώρα. Προς το παρόν το νησί τροφοδοτείται από τις τοπικές δεξαμενές. Μάλιστα, ορισμένες απομονωμένες περιοχές του ανώτερου δήμου Ανακάπρι έχουν ήδη στεγνώσει

Τις επόμενες ώρες θα φτάσουν  στο νησί δεξαμενές για την υποστήριξη βασικών υπηρεσιών, εν αναμονή της αποκατάστασης της πλήρους παροχής.

Το Κάπρι, στον κόλπο της Νάπολης, φημίζεται για τις λευκές βίλες του, τις ακτές του που είναι γεμάτες όρμους και τα πολυτελή ξενοδοχεία του. Υπάρχουν περίπου 13.000 μόνιμοι κάτοικοι αλλά και τεράστιος αριθμός ταξιδιωτών που κάνουν ημερήσιες εκδρομές τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πηγή: ethnos.gr

📸Will Truettner/Unsplash

Δείτε επίσης