ΛΣ-Ελληνική Ακτοφυλακή: Δυο περιπτώσεις ακυβερνησίας ιστιοφόρων σε Αντίπαρο και μεταξύ Μυκόνου-Πάρου

απο Cyclades Open

Δυο περιστατικά ακυβερνησίας ιστιοφόρων κλήθηκε να αντιμετωπίσει σήμερα Δευτέρα το ΛΣ-Ελληνική Ακτοφυλακή στις Κυκλάδες.

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάρου για ακυβερνησία ενός επαγγελματικού-επιβατηγού (Ε/Π-Ε/Γ) ιστιοφόρου σκάφους ελληνικής σημαίας, με έξι αλλοδαπούς επιβαίνοντες (ένας υπήκοος Γερμανίας και πέντε υπήκοοι Πολωνίας) το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση, λόγω απώλειας πηδαλίου, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Αντίπαρου. Στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ρ/Κ πλοίο «ΕΞΑΝΤΑΣ» Ν.Π.10695, το οποίο ρυμούλκησε το ιστιοφόρο με ασφάλεια στο λιμάνι της Πάρου.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείου Πάρου σύμφωνα με το Ν.Δ. 712/1970, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάρου για την ακυβερνησία ενός επαγγελματικού-τουριστικού (Ε/Π-Τ/Ρ) σκάφους σημαίας Πολωνίας, με δύο ημεδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο παρουσίασε μηχανική βλάβη, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μυκόνου και Πάρου. Στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το ιστιοφόρο-καταμαράν (Ι/Φ-Κ/Μ) «ΝΕΔΑ» Ν.Λ. 526, με τη συνδρομή του οποίου το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Παροικιάς στην Πάρο.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Λιμεναρχείο της Πάρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

📸ΛΣ-Ελληνική Ακτοφυλακή

Δείτε επίσης