Μάριος Φουρνάρης-Αλκυόνη: Η χρήση των πτηνών ως εξημερωμένο θέαμα και χόμπι βρίσκει τις οργανώσεις ιστορικά αντίθετες

Μια εκπομπή του Aegean Voice 107,5

απο Cyclades Open

Στον Aegean Voice 107,5 και στην εκπομπή Στο βάθος κήπος με την Ειρήνη Προμπονά φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Περίθαλψης & Προστασίας Άγριων Ζώων Πάρου «Αλκυόνη κ. Μάριο Φουρνάρη με αφορμή την ΚΥΑ που καθιστά νόμιμη την ιερακοθηρία, το να κατέχουν δηλαδή ιδιώτες αρπακτικά πουλιά και να κυνηγούν με αυτά, κάτι που ήταν παράνομο στην Ελλάδα για πολλές δεκαετίες. Η νομοθεσία ορίζει ξεκάθαρα πως οι ιερακοθήρες μπορούν να χειρίζονται μόνο πτηνά που έχουν αναπαραχθεί στην αιχμαλωσία.

Σε μία πρόσφατη πρωτοφανή κίνηση το ΥΠΕΝ υποχρέωσε, παρά τις επιστολές που δέχτηκε από πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις, να παραδώσει η «Αλκυόνη» ένα νεαρό Χρυσαετό που είχε στη φροντίδα της, για «εκπαίδευση» από τους ιερακοθήρες. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις βρίσκονταν ιστορικά αντίθετες και απέναντι στο εμπόριο των άγριων ζώων και τη χρήση τους, ως εξημερωμένο θέαμα και χόμπι ιδιωτών, όπως εξηγεί ο κ. Φουρνάρης.

Η συζήτηση με αφορμή το έργο και την προσέγγιση στο θέμα της περίθαλψης των άγριων πτηνών στρέφεται γύρω από το θέμα που έχει λάβει μεγάλη έκταση τόσο στα ΜΜΕ όσο και στα social media τελευταία με αφορμή τον αετό που χρησιμοποιεί η ομάδα της ΑΕΚ στο γήπεδο, θέμα για το οποίο ο σύλλογος έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Δείτε επίσης