Μη παρακαλώ σας μη: Βίντεο ντοκουμέντο από την άνευ προηγουμένου αποψίλωση των Ελληνικών δασών

απο Cyclades Open

Τους τελευταίους μήνες στην πατρίδα μας συμβαίνει ένα ακόμα έγκλημα ενάντια στο περιβάλλον και στην φύση.

Με αφορμή ότι κάποια δέντρα έχουν προσβληθεί από το μεταχρωματικό έλκος του πλατάνου χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους έχουν ξεκινήσει να αποψιλώνονται προκειμένου να περιοριστεί η επέλαση του ιού.

Χιλιάδες πλατάνια, καρυδιές, κισσοί και πολλά ακόμα δέντρα που ζούσαν για εκατοντάδες χρόνια στα Ελληνικά δάση κόβονται και κατευθύνονται για κάποιο λόγο κάπου στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτή η αρρώστια έχει προκληθεί από τα εγκαταλελειμμένα όλα αυτά τα χρόνια κασόνια που βρίσκονται διάσπαρτα στα δάση μας που κάποτε περιείχαν πολεμικό υλικό η ακόμα ακόμα και χρυσές λίρες.

Σύμφωνα με τους εξαγριωμένους και αγανακτισμένους κατοίκους των περιοχών ακόμα και αν είναι ορθός ο λόγος που κόβονται τα άρρωστα δέντρα προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του ιού μαζί με τα άρρωστα δέντρα κόβονται και τα υγιή αλλά και δέντρα που είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία της φύσης όπως είναι ποικιλίες δέντρων που κατά τους χειμερινούς μήνες βρίσκουν καταφύγιο και τρέφονται από αυτά οι μέλισσες κατά τους χειμερινούς μήνες.

Επίσης σύμφωνα τόσο με τους κατοίκους των περιοχών αλλά και ειδικών τα κλαδιά από τα άρρωστα δέντρα θα έπρεπε να συλλέγονται από τις περιοχές που κόβονται τα δέντρα και όχι να σχηματίζουν βουνά γιατί έτσι θέτουν σε κίνδυνο τα υγιή δέντρα που ζουν στα δάση.

Εκ παραδρομής η όπως έλεγαν κάποτε ο δαίμων του τυπογραφείου στην αρχή του βίντεο αναφέρεται ως 5/12/2022. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στις 12/5/2022.

UP Stories

Δείτε επίσης