Μια απάντηση για την αθλιότητα του προέδρου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου-Η απάντηση του στον Βασίλη Βρούτση

απο Cyclades Open

Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει…

Μ. Χατζιδάκις

Χθες γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα αθλιότητας, από τις πολλές που τελευταία μας «χαρίζει» απλόχερα ο μικρός, μα και ο μεγάλος μας τόπος. Η δολοφονία ενός Ρομά από έναν ομόφυλό του, στο περιθώριο των εξελίξεων του σοβαρότατου τραυματισμού ενός 16χρονου Ρομά από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, γιατί δεν πλήρωσε 20 ευρώ για βενζίνη, είχε ως αποτέλεσμα έναν χυδαίο σχολιασμό  από τον πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νίκο Κουτελιέρη.

Σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας militaire.gr για την δολοφονία του Ρομά στα Μέγαρα, το σχόλιο του προέδρου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου Νίκου Κουτελιέρη ήταν «Μείον ένας ψήφος απ το ΣΥΡΙΖΑ».

Το σχόλιο έκανε γνωστό με ανάρτησή του στο Facebook ο επικεφαλής της «Δύναμης Δημιουργίας», Βασίλης Βρούτσης.

Τα τοπικά Μέσα της Νάξου (Naxos Times, Cyclades Open, Κυκλαδική ) στηλίτευσαν με δημοσιεύματά τους την απίστευτη χυδαιότητα του Νίκου Κουτελιέρη, που με αυτό το σχόλιο δεν σέβεται έναν νεκρό, πολύ περισσότερο τον ξεχωρίζει φυλετικά (Ρομά) και αυθαίρετα τον τοποθετεί (!!!) ως ψηφοφόρο αντίπαλου πολιτικού κόμματος.

Τα δημοσιεύματα μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

Χυδαίο σχόλιο του προέδρου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου για Ρομά που έχασε τη ζωή του

Η απίστευτη χυδαιότητα του προέδρου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου

Χυδαίο σχόλιο του προέδρου του εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου

Αν είσαι Ρομά ή πολιτικός αντίπαλος δηλαδή, δεν πειράζει να πεθάνεις ή να σε σκοτώσουν. Επιπλέον όπως υπονοείται είναι θεμιτό, αφού αυτός που εσύ ορίζεις ως πολιτικό σου αντίπαλο θα χάσει μια ψήφο. Μικρό το κακό για τον πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου που εμφανίζεται ως τιμητής της αξίας της ζωής.

Προφανώς ο κ. Κουτελιέρης, εκτός από πολιτικό πολιτισμό, δεν διαθέτει και άλλα, απαραίτητα, προσόντα για έναν άνθρωπο που ανακατεύεται στα κοινά του τόπου.

Η απάντηση του Νίκου Κουτελιέρη ήταν η εξής:

Διαβάζοντας την απάντηση του προέδρου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου μπορεί να καταλάβει ο καθένας, πως ο συγκεκριμένος δεν γνωρίζει, αν δεν αγνοεί πλήρως, το Σύνταγμα της χώρας, τους νόμους (αντιρατσιστικός, περί εξύβρισης νεκρού), ενώ, είτε από άγνοια, είτε ηθελημένα, θεωρεί πως οι αντιδράσεις στο σχόλιό του από τους «εκφραστές της Δημοκρατίας» όπως αναφέρει, αποτελούν προσπάθεια φίμωσής του για λόγους που ο ίδιος φαντάζεται πως συμβαίνει αυτό.

Κανείς δεν απαγόρευσε στον κ. Κουτελιέρη, πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου και κοινωνικό εταίρο, με αυτή του την ιδιότητα, στην επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όποτε τίθεται σχετικό θέμα διαβούλευσης, να έχει άποψη. Αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμά του σε μια φιλελεύθερη δημοκρατία.

Το ίδιο όμως δημοκρατικό δικαίωμα να ασκήσει κριτική έχει κάθε πολίτης, όταν οι απόψεις εκείνων  που αποτελούν δημόσια πρόσωπα και που, αύριο-μεθαύριο, θα κατέβουν ίσως στον πολιτικό στίβο και θα ζητήσουν την ψήφο του για να τον εκπροσωπήσουν. Πολλώ δε μάλλον όταν αυτές οι απόψεις κάθε άλλο παρά προάγουν τη δημοκρατία και την ίση μεταχείριση των πολιτών, ασχέτως φυλής, φύλου, θρησκεύματος και πολιτικών πεποιθήσεων, όπως αρμόζει σε μια δημοκρατία και σ’ αυτούς που την υπηρετούν.

Δεν φτάνει να υπηρετείς τα κοινά σε μια δημοκρατία, αλλά να προσφέρεις και καλές υπηρεσίες. Η ακροδεξιά ρητορική και η μισαλλοδοξία που εκφράζουν σχόλια όπως αυτά του πρώην υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Νίκου Κουτελιέρη και προέδρου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, κάθε άλλο παρά καλή υπηρεσία προσφέρουν.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που φανερά ή κρυφά ο συγκεκριμένος επιχειρεί να αμαυρώσει προσωπικότητες -ζωντανών, κι όχι νεκρών αυτή τη φορά- συκοφαντώντας αυτούς που προφανώς έχει καταχωρίσει στο στρατόπεδο των «αντιπάλων» του για λόγους που μόνον ο ίδιος γνωρίζει.

Γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος την τακτική δολοφονίας χαρακτήρα που ακολούθησε για τους υπογράφοντες το κείμενο στην υπόθεση της Λαγκούνας το καλοκαίρι που μας πέρασε, τί ψεύδη είπε και σε ποιους τα είπε. Γελοία ψεύδη που έπεσαν στο κενό.

Όμως το ζήτημα δεν είναι μόνο τι έγραψε και τι λέει ο Νίκος Κουτελιέρης ως ιδιώτης. Αλλά τι λέει και τι μπορεί να πράξει ο συγκεκριμένος με την ιδιότητα του προέδρου ενός Συλλόγου, του οποίου είναι επικεφαλής και ως εκ τούτου ως κοινωνικός εταίρος.

Με την απάντηση που δίνει, εμμένοντας στην άποψή του, δηλώνοντας μάλιστα πως «η μισή Ελλάδα γράφει τα ίδια και χειρότερα» με αυτόν, δεν αποδεικνύει τίποτε λιγότερο από το γεγονός πως υπάρχει άλλη μισή -και περισσότερο- Ελλάδα που γνωρίζει καλά τι έχουν κοστίσει στον τόπο απόψεις σαν τη δική του, που χύνουν δηλητήριο κάνοντας χυδαία μικροπολιτική. Εμμέσως δε παραδέχεται πως ό,τι είπε είναι άθλιο, αλλά αφού υπάρχουν και χειρότερα δεν τίθεται θέμα.

Επίσης αυτό που διακρίνεται ξεκάθαρα είναι πως δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσει την αργκό της καθημερινότητας, έστω κι αν αυτή προέρχεται από τον επικεφαλής δημοτικής παράταξης και δεν θεωρείται πολιτικά ορθή στον δημόσιο διάλογο, την οποία εξομοιώνει με το μισαλλόδοξο σχόλιο του, με το οποίο εξυβρίζει έναν νεκρό, μπερδεύοντας το γενικό με το προσωπικό, ακόμα και με τη σεξουαλική προτίμηση (!), αδιάφορο τι εννοεί μ’ αυτό που αναφέρει.

Γι’ αυτό, καλούμε τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο, τη δημοτική αρχή και τις δημοτικές, παρατάξεις να καταδικάσουν απερίφραστα το γεγονός και να πράξουν όσα η δημοκρατική συνείδηση επιβάλλει.

Νάξος, 10 Δεκεμβρίου 2022

Πόπη Αλιμπέρτη, Ενημερωτικό site www.naxostimes.gr

-Κατερίνα Ανδρούτσου, Εκδότρια Εφημερίδα “Κυκλαδική

Γιώργος Καμβύσης, Ραδιοφωνικός παραγωγός, Σατιρική εφημερίδα  www.imaska.gr

Ειρήνη Προμπονά, Δημοσιογράφος, Ενημερωτικό site www.cycladesopen.gr

📸Dino KF Wong/Pixabay


Δείτε επίσης