Η Michelle Obama μιλά ανοιχτά για την εμμηνόπαυση και εμπνέει κάθε γυναίκα να αγαπήσει το σώμα της μέσα από τις δυσκολίες

απο Cyclades Open

Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ μίλησε στο People για την εμπειρία της με την εμμηνόπαυση σε μια προσπάθεια να αφαιρέσει το στίγμα από τη δημόσια συζήτηση για τις ορμονικές αλλαγές στο σώμα των γυναικών. 

«Δεν γίνεται όση συζήτηση θα έπρεπε για την εμμηνόπαυση. Το περνάω και ξέρω ότι όλες οι φίλες μου το περνούν. Και οι πληροφορίες που έχουμε στα χέρια μας αυτή τη στιγμή δεν είναι πολλές», εξήγησε.

Michelle Obama – Εμμηνόπαυση: Η δύναμη που χρειάζεσαι!

Η γεννημένη στο Σικάγο δικηγόρος αποκάλυψε ότι όταν ζούσε στον Λευκό Οίκο με τον σύζυγό της, πρώην Πρόεδρο Barack Obama, συμμετείχε μαζί με πολύ καλές της φίλες σε «boot camps» για γυμναστική.

Τώρα, εκείνη και οι φίλες της δίνουν δύναμη η μία στην άλλη, καθώς περνούν την εμμηνόπαυση όλες μαζί.

Φυσικά κι έχει παρατηρήσει αλλαγές και στην προπόνησή της. Η ίδια σημειώνει πως «Μερικές από αυτές οφείλονται στην εμμηνόπαυση, μερικές στη γήρανση. Δεν μπορώ να πιέσω τον εαυτό μου τόσο σκληρά όπως παλιά. Δεν μου βγαίνει. Ο χρόνος αποθεραπείας δεν είναι ο ίδιος».

Η Michelle εστιάζει τώρα στις διατάσεις για να παραμείνει ευέλικτη αντί να πιέζει τον εαυτό της με επίπονες προπονήσεις cardio. «Καταλήγεις να ισορροπήσεις ανάμεσα στο να είσαι αρκετά fit και να είσαι αρκετά ευγενική με το σώμα σου», είπε.

Όπως πολλές γυναίκες στην εμμηνόπαυση, η Michelle και μερικές από τις φίλες της έχουν πάρει βάρος.

«Ποτέ δεν ζυγιζόμουν. Δεν προσπαθώ να μένω στους αριθμούς, αλλά όταν βρίσκεσαι στην εμμηνόπαυση, έχεις τόσο αργό μεταβολισμό», αποκάλυψε η Obama. «Είμαστε όλες στην εμμηνόπαυση με ζώνες στη μέση και αθλητικά, και ξαφνικά δεν χωράς στα ρούχα που σου έκαναν πέρυσι».

Όσο για την αύξηση του βάρους της, είπε: «Πρέπει να είμαι πιο προσεκτική, όχι εμμονική, αλλά πιο προσεκτική».

Η Obama αποκάλυψε, επίσης, στο People ότι, συνολικά, αισθάνεται «ευλογημένη» κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της ζωής. «Νομίζω ότι το δέρμα μου εξακολουθεί να είναι υγιές. Τα μαλλιά μου βρίσκονται ακόμα στο κεφάλι μου. Αυτά είναι τα πράγματα για τα οποία πρέπει να νιώθω ευγνώμων», είπε.

«Είμαι ακόμα σωματικά δραστήρια», πρόσθεσε, «και ο στόχος μου τώρα είναι απλώς να συνεχίσω να κινούμαι».

Τον Αύγουστο του 2020, η Obama μίλησε για την εμμηνόπαυση στο «Podcast της Michelle Obama», όπου αποκάλυψε ότι άρχισε να ακολουθεί θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης (HRT) ενώ ζούσε στον Λευκό Οίκο.

«Είχα μερικές (εξάψεις) πριν αρχίσω να παίρνω τις ορμόνες», εξήγησε η Obama. «Θυμάμαι ότι είχα μία στο Marine One. Είμαι ντυμένη, πρέπει να βγω έξω, να πάω σε μια εκδήλωση, και κυριολεκτικά ήταν σαν κάποιος να έβαλε ένα φούρνο μέσα μου και να τον άναψε και μετά όλα άρχισαν να λιώνουν».

Η Obama είπε ότι πολλές γυναίκες στο προσωπικό του Λευκού Οίκου του συζύγου της παρουσίαζαν επίσης εξάψεις και άλλα σημάδια ορμονικών αλλαγών. Έτσι αποφάσισε να πει στον πρόεδρο τι συνέβαινε στις ζωές των γυναικών γύρω του.

Πηγή: ipop

Δείτε επίσης