Μύκονος: Παγκόσμια Ημέρα κατά των απομιμητικών προϊόντων και της παραποίησης

απο Cyclades Open

Με αφορμή την 8η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των απομιμητικών προϊόντων και της παραποίησης, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μυκόνου (ΚΔΕΠΠΑΜ) η εναρκτήρια εκδήλωση της επίσημης πλέον συνεργασίας του Δήμου Μυκόνου με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό έργο «AUTHENTICITY» που στόχο έχει την προστασία του «αυθεντικού» σε όλες τις εκφάνσεις και μορφές του.

Συμμετείχαν ως ομιλητές ο Παναγιώτης Κανέλλοπουλος, γενικός διευθυντής του OBI-Hellenic Industrial Property Organisation, ο Paolo Barbieri  European Cooperation Service Institutional and Cooperation Department, European Union Intellectual Property Office, καθώς και ο Σπυρίδων Περιστέρης διευθυντής της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Έτσι λοιπόν ξεκινά και σιγά σιγά θα ενδυναμώνεται ένα πρόγραμμα δράσεων με στόχους:

– Την καταπολέμηση του παραεμπορίου και η αποτροπή της εισόδου  και της εξάπλωσης προϊόντων απομίμησης και πειρατείας στο νησί.

– Την καλλιέργεια κουλτούρας αγοράς αποκλειστικά αυθεντικών προϊόντων.

– Την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και η ενθάρρυνση των Ελλήνων δημιουργών που ζουν και εργάζονται στο νησί μας να παράγουν αποκλειστικά αυθεντικά, δικά τους προϊόντα.

– Την προστασία της Διανοητικής Ιδιοκτησίας και των δικαιωμάτων που έχουν όλοι όσοι δημιουργούν, κατασκευάζουν, εμπορεύονται μόνο ελληνικά και ποιοτικά προϊόντα.

Την προσπάθεια στηρίζει ενεργά και το Σωματείου Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών της Χώρας Μυκόνου (ΣΕΕΧΩΜ), με τον πρόεδρό του Ηρακλή Ζησιμόπουλο να κάνει μία ουσιαστική ομιλία για την έως τώρα συμβολή του επιχειρηματικού κόσμου της Μυκόνου σε θέματα αυθεντικότητας.

Δείτε επίσης