“Να απομακρυνθεί η κεραία τηλεφωνίας από το Καστράκι” λέει η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

απο Cyclades Open

Να κατέβει άμεσα η νέα κεραία κινητής τηλεφωνίας που τοποθετήθηκε στην περιοχή του Καστρακίου και έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ζητά με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Αναλυτικά:

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των κατοίκων και απαιτούμε να κατέβει άμεσα η νέα κεραία κινητής τηλεφωνίας που τοποθετήθηκε στην περιοχή του Καστρακίου και έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, που έχουν ψηφίσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, επιτρέπει την εγκατάσταση κεραιών τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα την υπέρμετρη έκθεση κατοίκων σε ακτινοβολία, την επιβάρυνση της υγείας τους αλλά και του περιβάλλοντος. Εκδίδονται δηλαδή άδειες εγκατάστασης, με μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση των αντίστοιχων εταιρειών τηλεπικοινωνιών και την επέκταση των δικτύων, για εξασφάλιση ολοένα και μεγαλύτερης κερδοφορίας, μη λαμβάνοντας υπόψιν τα όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Ταυτόχρονα το κόστος της τηλεφωνίας για το λαό συνεχώς αυξάνεται.

Η ασύδοτη συμπεριφορά των κολοσσών της “απελευθερωμένης” τηλεφωνίας, μόνο με την κινητοποίηση φορέων και κατοίκων μπορεί να αντιμετωπιστεί. Η συλλογική δράση και ο αγώνας με σταθερότητα, υπομονή και επιμονή, είναι ο μόνος τρόπος για να κατέβει η συγκεκριμένη κεραία και να αποκρουστεί οποιαδήποτε αντιλαϊκή πολιτική.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αγωνίζεται και διεκδικεί:

  • Να κατέβει άμεσα η συγκεκριμένη κεραία, που βρίσκεται στο χωριό.
  • Να ανακληθεί παντός τύπου άδεια που τυχόν έδωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την τοποθέτηση της συγκεκριμένης κεραίας
  • Να διερευνηθούν περιπτώσεις και άλλων κεραιών που βρίσκονται κοντά σε σχολεία και μέσα σε χωριά, καθώς και το σύνολο των κεραιών που λειτουργούν στα κρυφά (άγνωστου αριθμού) και χωρίς άδεια.
  • Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και την ασυδοσία των εταιρειών τηλεφωνίας, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τη λαϊκή υγεία.

Δείτε επίσης