Νάξος: Απαγόρευση πυροτεχνημάτων λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

απο Cyclades Open

Το Γραφείο Πολιτική Προστασίας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ενημερώνει ότι ισχύει η απαγόρευση από το ευρύ κοινό, της καύσης ειδών πυροτεχνίας στο ύπαιθρο, για λόγους ψυχαγωγίας, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθ. 6 της υπ ́ αριθμό 9/2024 της Πυροσβεστικής Διάταξης.


Η απαγόρευση αυτή ισχύει, για αποτροπή πρόκλησης κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατηγορίας, κατά τις περιόδους όπου ο κίνδυνος είναι, υψηλός (Κατηγορία κινδύνου 3), πολύ υψηλός (Κατηγορία κινδύνου 4) και σε κατάσταση συναγερμού (Κατηγορία κινδύνου 5), σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που συντάσσει η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και κοινοποιεί αρμοδίως προς ενημέρωση.


Ο Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς αναρτάται καθημερινά καθ ́ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, στη ηλεκτρονική διεύθυνση https://civilprotection.gov.gr/arxeio-imerision-xartwn του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.


📸Sharosh Rajasekher/Unsplash

Δείτε επίσης