Νάξος-Απολογισμός δράσεις πολιτιστικών συλλόγων Απειράνθου – Μουτσούνας [φωτογραφίες]

απο Cyclades Open

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική συμμετοχή νέων ανθρώπων, στέφθηκε ο καθαρισμός των παράλιων των περιοχών του Άη Δημήτρη, του Αζαλά και της Μουτσούνας που συνδιοργάνωσαν ο Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου, ο Απεραθίτικος Πολιτιστικός Σύλλογος «Τα Φανάρια» και ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μουτσούνας «ΤΑ ΚΑΠΟΝΙΑ».

Πιο συγκεκριμένα, η διαδρομή μας ξεκίνησε από το λιμανάκι του Άη Δημήτρη και με σειρά ακολουθήσαμε τις παραλίες μέχρι τον Άη Γιάννη στο Λευκόνι. 

Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε η αδιαφορία τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και της κοινότητας, καθώς μόνο στην παραλία του Ράμνου χρειάστηκαν περίπου 7 σακούλες ώστε να επανέλθει η παραλία στην φυσιολογική της κατάσταση. 

Οι παραλίες μας, τα μονοπάτια μας και ο τόπος μας συνολικότερα δεν αποτελεί πεδίο κερδοφορίας κάποιους λίγους μήνες το χρόνο. Είναι τόπος διαμονής χιλιάδων κατοίκων και μας αξίζει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το οικοσύστημα και το περιβάλλον. 

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη Δευτέρα 17/4 στις 9:30 το πρωί, έξω απ το Δημοτικό σχολείο Απειράνθου και καλούμε κάθε νέο και νέα του χωριού μας αλλά και του νησιού μας για να συνεχίσουμε την εξόρμηση μας μέχρι και την παραλία του Πανέρμου. 

Η διαφύλαξη και η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας!

Δείτε επίσης