Νάξος-Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου: Όταν ένας μικρός μαθητής διδάσκει την αγάπη και την ενσυναίσθηση στην πράξη!

απο Cyclades Open

Στις μέρες μας οι όμορφες ειδήσεις σπανίζουν. Αλλά διαβάζοντας την ανάρτηση του δημοτικού σχολείου Φιλωτίου στο facebook σαν να φωτίστηκε λίγο το βλέμμα και το χαμόγελο επέστρεψε. Ενα μικρό παιδί έσωσε ένα πλάσμα από βέβαιο θάνατο. Δεν το αγνόησε, δεν θεώρησε πως είναι δουλειά κάποιου άλλου μεγάλου ίσως, δεν δίστασε να συμπεριφερθεί υπεύθυνα με αγάπη και ενσυναίσθηση και να σώσει ένα σκυλάκι.

Και του αξίζουν όλα τα μπράβο κι όλες οι αγκαλιές. Όπως αξίζουν και στους γονείς και στους δασκάλους του, που ενθαρρύνουν και επιβραβεύουν αυτή του την πράξη. Γιατί κάπως έτσι αλλάζει ο κόσμος μας και γίνεται πιο όμορφος και γενναιόδωρος… με ανθρώπους γεμάτους αγάπη και σεβασμό για κάθε πλάσμα της φύσης και για κάθε συνάνθρωπό μας. Ανθρώπους που δρουν και δεν αδιαφορούν.

Η ανάρτηση λέει τα εξής:

Σήμερα νιώσαμε στο σχολείο μας υπερήφανοι για την καλλιέργεια του εθελοντισμού και της ενεργού κοινωνικής προσφοράς στους μαθητές μας. Άρχισαν να αντιλαμβάνονται την έννοια του εθελοντισμού ουσιαστικά, ενώ τα ευγενή αισθήματα που βιώσαμε με τη δράση προσφοράς ενός μαθητή μας ενίσχυσαν τη συνείδηση του εθελοντή-ενεργού πολίτη. Ο μαθητής μας βραβεύτηκε για την πράξη του και χειροκροτήθηκε από όλο το σχολείο.

Βρήκε ένα σκυλάκι μέσα σε κάδο δεμένο εγκαταλελειμμένο, και χωρίς να διστάσει το ανέσυρε το περιέθαλψε και του έδειξε την αγάπη και τον σεβασμό του. Το σκυλάκι που βρισκόταν στα πρόθυρα του θανάτου είναι τώρα δυνατό και υγιές.

Ας αποτελέσει η πράξη του μαθητή μας φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.

Μικρέ Γιάννη, σ’ ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε μεγαλώνοντας να συνεχίσεις να γίνεσαι θετικό παράδειγμα ομορφαίνοντας τον κόσμο ως ενεργός πολίτης!

Δείτε επίσης