Νάξος: Φωτιά στη Μουτσούνα [συνεχής ενημέρωση]

απο Cyclades Open

10:45 Το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων της περιοχής βόρεια του οικισμού της Μουτσούνας. Σε επικοινωνία του Cyclades Open με τον έπαρχο Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων Γιάννη Μαργαρίτη η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Σε επικοινωνία μας με τον δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό μας ανέφερε πως υπήρξε φωτιά σε κάποια αυλή, έχει σβήσει και γίνεται ανάκριση.

Φωτογραφία: Νίκος Μαϊτός/Πυρκαγιά Ενημέρωση

10:10 Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά έχει οριοθετηθεί. Επιχειρούν ακόμα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις 3 οχήματα, 6 πυροσβέστες, ενώ δεν απειλείται ο οικισμός. Για προληπτικούς λόγους λόγω του καπνού εστάλη νωρίτερα στους κατοίκους μήνυμα από το 112:

«Δασική πυρκαγιά στη Νάξο. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Μουτσούνα απομακρυνθείτε προς Απείραθο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών ».

10:00 Δυο πυροσβεστικά ελικόπτερα επέστρεψαν από τη Μήλο και βρίσκονται στην περιοχή Πολύχνι στο ελικοδρόμιο. Ενα ακόμα σύμφωνα με την Πυροσβεστική επιχειρεί στην Μουτσούνα

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση αυτή την ώρα στην περιοχή της Μουτσούνας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή επιχειρούν 1 ελικόπτερο, 3 οχήματα της Πυροσβεστικής και 6 πυροσβέστες.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης 6-7 και τοπικά έως 8 μποφόρ σύμφωνα με το δελτίο καιρού της ΕΜΥ

Δείτε επίσης