Νάξος: Φωτιά στην περιοχή Σαγκρί [συνεχής ενημέρωση]

απο Cyclades Open
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ

20:00 Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά την έναρξη της τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας 17/06 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Τα εναέρια μέσα επέστρεψαν στη βάση τους ενώ από την πυρκαγιά κάηκε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή “Μπαούζι” σε πεδινή έκταση. Από την φωτιά δεν κινδύνευσαν αγροικίες ούτε υπέστησαν ζημιές,

19:27 Όπως ενημερώνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά δεν παρουσιάζει ενεργό μέτωπο, Τα εναέρια μέσα εξακολουθούν να ρίχνουν νερό προληπτικά ώστε να αποφευχθεί η περίπτωση αναζωπύρωσης. Υπενθυμίζεται πως τα εναέρια μέσα επιχειρούν από τις 14:30 περίπου μαζί με τις επίγειες δυνάμεις.

17:41 Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή του Σαγκρίου σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η φωτιά που έκαιγε χαμηλή βλάστηση και καλαμιές έχει περιοριστεί, ενώ ασταμάτητα επιχειρούν τα εναέρια μέσα για την κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που μας παρείχε ο έπαρχος Νάξου που βρίσκεται στο σημείο της πυρκαγιάς, τα μέτωπα έχουν σβηστεί, ενώ τα εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν υπό τον φόβο αναζωπύρωσης.

16:38 Σε επικοινωνία του Cyclades Open με τον έπαρχο Νάξου Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων Γιάννη Μαργαρίτη που βρίσκεται στην περιοχή μαθαίνουμε οτι η φωτιά έχει αρκετά μεγάλη έκταση. Τα οχήματα της Πυροσβεστικής δεν μπορούν να προσεγγίσουν το σημείο οπότε η κατάσβεση γίνεται από αέρος με την βοήθεια δυο αεροσκαφών τύπου Canadair και ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου.

Το μέτωπο της φωτιάς που κατακαίει αυτή την ώρα χαμηλή βλάστηση βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Σαγκρίου μετά τον ναό της Δήμητρας. Η φωτιά ξέσπασε νωρίτερα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις 14:15 περίπου μετά το μεσημέρι της Δευτέρας.

Δυο canadair επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς

Την Πυροσβεστική συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρα ΟΤΑ

Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Σαγκρί Νάξου. Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα η φωτιά καίει καλάμια και χαμηλή βλάστηση, ενώ καλύτερη εικόνα για το μέγεθος του μετώπου θα δοθεί σε λίγο από το Κέντρο Επιχειρήσεων

Πυροσβεστικό ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψεις νερού αυτή την ώρα

Στην περιοχή επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ένα ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη. Οι άνεμοι πνέουν από 6 έως 7 μποφώρ.

Φωτογραφία αρχείου

Δείτε επίσης