Νάξος: Μαθήματα Μαγειρικής πραγματοποίησε το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία»

απο Cyclades Open

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα Μαθήματα Μαγειρικής που πραγματοποίησε το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» το διάστημα 16-20 Μαρτίου 2022.

Οι 33 συμμετέχοντες (εργοδότες & εργαζόμενοι) παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εκπαίδευση και υλοποίησαν εξαιρετικές δημιουργίες αλλά και αναζήτησαν απαντήσεις σε εξειδικευμένα ζητήματα τεχνικής που τους απασχολούν.

Το πραγματικά δύσκολο εγχείρημα (εξαιτίας και  των γενικότερων και ειδικότερων συνθηκών που βιώνουμε όλοι μας) της  μαγειρικής εκπαίδευσης αναπτύχθηκε  σε 10 διαφορετικές θεματικές ενότητες και πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες πραγματικής εξάσκησης αλλά και ανάπτυξης της σχετικής θεωρίας.

Η χρήση των τοπικών προιόντων και οι άπειροι τρόποι αξιοποίησης τους αποτέλεσαν κορυφαίο αντικείμενο της πρακτικής. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την επιθυμία να παρακολουθήσουν ολοκληρωμένο πρόγραμμα πιστοποίησης της Μαγειρικής αλλά και της Ζαχαροπλαστικής τέχνης.

Το Σωματείο θεωρεί ότι τα σεμινάρια αυτά αποτέλεσαν ένα σημαντικό πείραμα προκειμένου αμέσως μετά τη σεζόν να υλοποιηθεί ένα πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα δώσει λύση στην αναβάθμιση του προσωπικού της Εστίασης στα νησιά μας αλλά και στους εργοδότες ένα σημαντικό μοχλό ανάπτυξης και βιωσιμότητας των επιχειρήσεων τους.

Στην προσπάθειά μας αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τους συμμετέχοντες που παρακολούθησαν τα σεμινάρια αλλά τους αρωγούς και συνεργάτες της προσπάθειάς μας. Το εστιατόριο «Δουκάτο» και  τον υπεύθυνο του προγράμματος μέλος του διοικητικού συμβουλίου Δημήτρη Καλαβρό ο οποίος υπήρξε κυριολεκτικά άγρυπνος θεματοφύλακας της όλης διαδικασίας αλλά και τον έτερο του συμβουλίου Λευτέρη Σορώκο για την βοήθειά του.

Τον Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρη Λιανό για την στήριξή του και το Ξενοδοχείο «Γρόττα» για την αξεπέραστη φιλοξενία του. Τον σεφ κ. Δημήτρη Γιαννάκη και την ομάδα του από το ΔΙΕΚ Νάξου. Τον σέφ Μάκη Καραγιάννη και Σπύρο Καραμπάτση για την συμμετοχή τους. Τα εστιατόρια «Λαδόχαρτο»,  «Μπουλαμάτσης» και «Κόζι» για την προθυμία τους να μας βοηθήσουν. Τέλος το σεφ Νίκο Μακρυμίχαλο και την συνεργάτιδά του Αργυρώ Καπή για την συνεργασία. 

Η εκπαίδευση και η ανάπτυξη των ανθρώπων της Εστίασης αποτελεί μονόδρομο και κυρίαρχη επιδίωξη του Σωματείου μας.

Δείτε επίσης