Νάξος: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος-Δράσεις στα δημοτικά σχολεία για την προστασία του μέσα απ’ το διάλογο και το παιχνίδι

απο Cyclades Open

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για το 2023 είναι «Λύση στην πλαστική ρύπανση» και η κύρια εκδήλωση φιλοξενείται στην Ακτή Ελεφαντοστού. Είναι μια υπενθύμιση ότι οι δράσεις των ανθρώπων για την πλαστική ρύπανση έχουν σημασία. Τα βήματα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης είναι συνέπεια αυτών των δράσεων. Είναι καιρός να επιταχυνθούν οι δράσεις για την πλαστική ρύπανση και η μετάβαση στη κυκλική οικονομία.
Στην πραγματικότητα έχουμε κάνει τόση ζημιά στο περιβάλλον που σε κάποιες περιπτώσεις η υποβάθμιση που έχουν προκαλέσει είναι μη αναστρέψιμη. Γιατί τα μέτωπα είναι πολλά.

Στη Νάξο τα δημοτικά σχολεία πραγματοποίησαν δράσεις ενημέρωσης για την προστασία του περιβάλλοντος. Και ξεκίνησαν από το θεμελιώδες, ν’ αναλάβουν την ευθύνη να φροντίσουν και να μεγαλώσουν το δικό τους φυτό.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο έπαρχους Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων Γιάννης Μαργαρίτης “μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και διάλογο τα παιδιά έμαθαν για την αναγκαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από τις καθημερινές μας πράξεις και συνήθειες. Ας μην ξεχνάμε ότι το Περιβάλλον, η Γη δεν μας ανήκει. Ανήκει στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές” καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Μαργαρίτης.

Αναλυτικά:

Μια όμορφη δράση πραγματοποιήσαμε αυτές τις ημέρες με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος. Επισκεφτήκαμε τα δημοτικά σχολεία των Τριπόδων, Γλινάδου και Αγίου Αρσενίου όπου μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και διάλογο μιλήσαμε για την αναγκαιότητα προστασίας του περιβάλλοντος και πως αυτή είναι εφικτή μέσα από τις καθημερινές μας πράξεις και συνήθειες. Τα παιδιά συμμετείχαν με χαρά και ενθουσιασμό και ανέλαβαν την ευθύνη για την φροντίδα του δικού τους φυτού το οποίο και πήραν ως δώρο στο τέλος της δράσης.

Ευχαριστούμε θερμά το Περιφερειακό φυτώριο Νοτίου Αιγαίου για την ευγενική του χορηγία που τόση χαρά έδωσε στους μικρούς μας φίλους.

Απομένει σε όλους εμάς η ευθύνη της προστασίας του Περιβάλλοντος μέσα από την ευαισθητοποιημένη και συνειδητή μας καθημερινή δράση και στάση ζωής. Ας μην ξεχνάμε ότι το Περιβάλλον, η Γη δεν μας ανήκει. Ανήκει στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές.

Δείτε επίσης