Νάξος: Παραμένει το ΑΤΜ στην Κόρωνο με παρέμβαση του Γιάννη Βρούτση

απο Cyclades Open

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε χτες επιστολή του προέδρου της τοπικής κοινότητας Κορώνου Γιάννη Κωνσταντάκη προς στον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, επιστολή που κοινοποιήθηκε και στους Βουλευτές Κυκλάδων και τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό, που ζητούσε το αυτονόητο: την παραμονή του ΑΤΜ στο χωριό.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Γ. Κωνσταντάκη:

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, σας γνωρίζουμε ότι μας τηλεφώνησαν πως κατόπιν εντολής από την Τράπεζα Πειραιώς θα έρθουν να ξηλώσουν και να πάρουν το ΑΤΜ το οποίο έχετε τοποθετήσει στο γραφείο της Κοινότητας μας!

Σας θέτουμε υπόψη σας, ότι το ΑΤΜ, μας παρέχει τεράστια εξυπηρέτηση όχι μόνο στην Κόρωνο αλλά και σε όλα τα χωριά της Ορεινής Νάξου. Επίσης, σας γνωρίζουμε πως η Ορεινή Νάξος ανέρχεται τουριστικά, διότι είναι ένας πολύ δυνατός τουριστικός προορισμός με πολλά αξιοθέατα, μουσεία και άλλα με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να αυξάνονται οι επισκέπτες στα χωριά μας κι όπως καταλαβαίνετε κι αυτοί που χρησιμοποιούν το ΑΤΜ να γίνονται κάθε χρόνο και περισσότεροι. Εκτός από τα παραπάνω, θέλουμε να ξέρετε ότι επειδή τα χωριά μας είναι γύρω στα 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, το ΑΤΜ είναι άκρως αναγκαίο για την εξυπηρέτησή μας.

Κύριε πρόεδρε, για όλους τους προαναφερόμενους λόγους, αλλά και ένεκεν της Κοινωνικής Πολιτικής την οποία έχετε, σας παρακαλούμε όπως αποδεχτείτε το αίτημά μας, το ΑΤΜ να παραμείνει στο χωριό μας.

Με εκτίμηση

Πρόεδρος της Κοινότητας Κορώνου

Γιάννης Κωνσταντάκης

Όπως αναφέρει το cyclades24.gr λίγες ώρες μετά την επιστολή που δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της κοινότητας Κορώνου Γ. Κωνσταντάκης, τη λύση έδωσε ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα ο βουλευτής Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος μετά από σχετική παρέμβαση, κατάφερε να ακυρώσει την απομάκρυνση του μηχανήματος από το χωριό της ορεινής Νάξου.

Ο Γιάννης Κωνσταντάκης ευχαρίστησε τόσο τον Γιάννη Βρούτση, όσο και τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, για την τελική του απόφαση.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του Προέδρου της Κοινότητας Κορώνου κ. Γιάννη Κωνσταντάκη:

«Με αποτελεσματική παρέμβαση του βουλευτή Κυκλάδων κ. Βρούτση, ο πρόεδρος της Τράπεζας Ελλάδος κ. Μεγάλου έδωσε εντολή το ΑΤΜ να παραμείνει στην Κόρωνο! Ως πρόεδρος της Κοινότητας Κορώνου ευχαριστώ τον βουλευτή και τέως υπουργό κ. Βρούτση για την άμεση και δυνατή παρέμβασή του και τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς για την τελική απόφασή του».

Ωστόσο παραμένει το ερώτημα, αν σ’ αυτή τη χώρα που διαθέτει πλήθος νησιών με χωριά απομακρυσμένα από το κέντρο του καταλαβαίνει κανείς από τους διοικούντες και τους παρέχοντες υπηρεσίες τι εστί η περιβόητη νησιωτικότητα την οποία επικαλούνται συχνά ή αν βλέπουν μόνο κόστη και στόχους.

Τα προβλήματα είναι πολλά, κυρίως στην ορεινή Νάξο που έχει αφεθεί στην τύχη της από τους τοπικούς άρχοντες, ίσως γιατί δεν αποτελεί την μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων τους.

Με πληροφορίες από το cyclades24.gr

📸Eduardo Soares/Unsplash

Δείτε επίσης