Νάξος: Την Κυριακή 15 Μαϊου τα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Φιλώτι

απο Cyclades Open

Την Κυριακή 15 Μαϊου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου τού Ενοριακού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φιλωτίου Νάξου.

Επισκέψιμος θα είναι και ο χώρος που βρίσκεται κάτω από το Πνευματικό Κέντρο, που αποτελεί Εκκλησιαστικό-Λαογραφικό Μουσείο του οποίου τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν εντός του καλοκαιριού.

Η ανακοίνωση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου αναλυτικά:

Οι ιερείς και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φιλωτίου Νάξου, προσκαλούν την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στην Θεία Λειτουργία, στην οποία θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, στο τέλος της οποίας θα τελεσθεί Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως τής ψυχής τού Θεμιστοκλέους (Θέμου) Λιανόπουλου.

Θα ακολουθήσει Αγιασμός στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου τού Ενοριακού Ιερού Ναού που με την φροντίδα των μελών τόσο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, όσο και τής Διοικητικής Επιτροπής τού Εκκλησιαστικού Μουσείου Φιλοτίου με την ευγενική μάλιστα χορηγία τής Ομάδας Αιγαίου και κυρίως της ιατρού Ειρήνης Ρουσάκη – Λιανοπούλου (εις μνήμην του συζύγου της, Θέμου Λιανόπουλου), καθώς και με την πρόθυμη πάντοτε συνδρομή των απανταχού Φιλωτιτών, πραγματοποιήθηκε η ανακαίνιση του παλαιού Σχολείου και ο πλήρης εξοπλισμός του για να λειτουργεί πλέον ως Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρο.

Ο χώρος που βρίσκεται κάτω από το Πνευματικό Κέντρο έχει ήδη διαμορφωθεί σε Εκκλησιαστικό – Λαογραφικό Μουσείο και τα επίσημα εγκαίνιά του έχουν προγραμματιστεί εντός του καλοκαιριού όταν θα έχουν αποπερατωθεί πλήρως οι εργασίες θα είναι επισκέψιμος για όσους παραβρεθούν στα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου.

Δείτε επίσης