Νάξος: Τραμπούκος αντιδήμαρχος επιτίθεται σε δημότη μέσα στο κατάστημά της με αφορμή την κριτική στην θεσμική του ιδιότητα!

απο Cyclades Open

Τραμπούκικη επίθεση δέχτηκε δημότης της Νάξου σήμερα Πέμπτη 1 Ιουνίου στο Χαλκί της Νάξου από αντιδήμαρχο του δήμου, σύμφωνα με καταγγελία που έκανε η ίδια με ανάρτησή της στα social media, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση του Cyclades Open.

Σπρωξιές, απειλές, χυδαίο υβρεολόγιο, αθλιότητες δηλαδή του χειρίστου είδους μ’ ένα προαύλιο σχολείου ν’ ακούει τους χαρακτηρισμούς, το ίδιο οι περαστικοί και οι γείτονες.

Ποια είναι η αιτία; Μα η κριτική στα έργα και τις ημέρες των δημοτικών αρχόντων! Κριτική η οποία άλλοτε είναι θετική και άλλοτε δριμεία, ανάλογα με το τι έχει προκύψει. τα θετικά προφανώς είναι αποδεκτά, τα αρνητικά όμως δεν πρέπει να λέγονται, καθώς φαινεται.

Φαίνεται, λοιπόν, πως είναι κακό οι πολίτες να εκφράζουν άποψη, να εξασκούν κριτική, να διαφωνούν με αποφάσεις των δημοτικών αρχόντων, να έχουν το θάρρος της γνώμης τους και να ελέγχουν αυτούς που τους εκπροσωπούν. Κι όλα αυτά την ώρα που περηφανευόμαστε για την δημοκρατία που έχουμε και κομπάζουμε για τη χώρα η οποία τη γέννησε. Η ίδια χώρα που οι αιρετοί της δεν χάνουν ευκαιρία να την κατακρεουργούν κατά πως τους συμφέρει.

Αδιανόητα πράγματα, από αδιανόητα ακατάλληλους ανθρώπους σε θεσμικές θέσεις που μη έχοντας ούτε ψυχραιμία, ούτε επιχειρήματα, ούτε καν την λογική να σκεφτούν, θεωρούν πως μια δημότης μπορεί να γίνει ο σάκος του μποξ και να ξεσπάσουν πάνω της, γιατί έτσι επιθυμούν!

Του είπαν λέει του αντιδήμαρχου πως η επιχειρηματίας Κατερίνα Μουστάκη είναι ενα ψευδώνυμο προφίλ που εκείνος έκρινε πως τον γελοιοποιεί! Μια που του το παν, δυο που το πίστεψε και τρεις κίνησε να κάνει τσαμπουκά μέσα στο κατάστημα της κ. Μουστάκη ο άντρας ο πολλά βαρύς που λέει κι ένα παλιό άσμα!

Δηλαδή δεν του πέρασε καν απ’ το μυαλό να σκεφτεί πως η πληροφορία που του μετέδωσαν είναι ψευδής;

Δεν του πέρασε καν απ’ το νου πως ίσως και να τον παγίδευσαν;

Πως το κάνουν επίτηδες για να κάνουν πλακίτσα;

Τίποτα, καμία δεύτερη σκέψη;

Δεν σκέφτηκε καθόλου πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη εναντίον της κ. Μουστάκη γι’ αυτό με το οποίο την κατηγορεί και πως αν τόσο πολύ ένιωθε προσβεβλημένος απο μια κριτική ή χαρακτηρισμό, θα μπορούσε να κινήσει άλλες διαδικασίες αντί για να τραμπουκίζει όποιον-α του υποδεικνύουν ως κάτοχο συγκεκριμένης σελίδας στα social ή φορέα κάποιας φράσης; Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει;

Η σοβαρότητα μας έχει εγκαταλείψει…φτάσαμε στο χείριστο σημείο πλέον.

Εχει ντραπεί και οι ντροπή με όλα αυτά, με τους “τροχονόμους” του διαδικτύου που μόλις εκφραστεί αντίθετη άποψη απ’ αυτήν που επιθυμούν, πέφτουν να χλευάσουν, να υπαινιχθούν ανύπαρκτα πράγματα για όποιον την εκφράζει προκειμένου να τον φιμώσουν. Ταμπελάκια με ιδιότητες, κομματικές ταμπέλες, παρωνύμια, σεξιστικά σχόλια, τα προσωπικά του καθενός όπως προκύπτουν απ’ το διαρκές κουτσομπολιό γίνονται ατράνταχτα επιχειρήματα προκειμένου να δολοφονηθεί ο χαρακτήρας εκείνου που εξασκεί κριτική. Να πάψει να μιλάει, να συνθλιβεί, να υποταχτεί. Η τέλεια λογοκρισία.

Για εμάς τις γυναίκες, ειδικά, όταν εξασκούμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας να έχουμε γνώμη και να την καταθέτουμε ευθαρσώς, ακούμε κάτι περισσότερο χυδαίο ή γλοιώδες απ’ τους υπόλοιπους. Στην “καλύτερη” περίπτωση εκφράζουμε, τάχατες, τη γνώμη των συντρόφων μας, λες και εμείς δεν είμαστε αυτόνομα όντα, αλλά χειραγωγούμενα και συμπληρωματικά στοιχεία.

Θα σταθώ λίγο και σ’ αυτό το σημείο της καταγγελίας της κ. Μουστάκη, γιατί είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας με την οποία πολιτεύονται κάποιοι: “Μου είπε μάλιστα ότι “σου έδωσα ψωμί να φάς μ@λ@κ@σμενη” με την λογική ότι σαν υπεύθυνος της πρωτοβάθμιας επέλεξε δύο φορές το μαγαζί μου στα δώδεκα χρόνια που το διατηρώ!!”

Απαντά η ίδια: “Εεε όχι να σας έχω και υποχρέωση μετά από δώδεκα χρόνια που ήρθατε δύο φορές να πάρετε φωτοτυπικό χαρτί… Αλλά αυτοί είναι, οικειοποιούνται το δημόσιο χρήμα σαν να είναι δικό τους και δίνουν ψωμί… Έτσι χτίζουν δημόσιες σχέσεις”.

Χειρότερα δεν γίνεται (μεγάλη κουβέντα είναι αυτό, αλλά την είπα).

“Συμβαίνουν παντού” θα πει κάποιος. Όντως, αλλά είναι αδιάφορο. Αυτό που ενδιαφέρει είναι πως πρέπει να πάψουν να συμβαίνουν. Δεν αποτελεί δικαιολογία το “παντού συμβαίνουν”, αυτή η καραμέλα είναι πλέον άνοστη και πρέπει να σταματήσουμε να την πιπιλάμε.

Και φτάσαμε σήμερα να μιλάμε για τραμπουκισμό, για απειλές και αλητεία.

Η δημοτική αρχή πρέπει να πράξει τα δέοντα. Το μήνυμα που παίρνουν οι δημότες είναι “μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύεις να τις φας” κι αυτό είναι ανεπίτρεπτο.

Και πρέπει να μπει τέλος χθες !

Άπαντες οι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να πάρουν θέση για το συμβάν. Είναι αδιανόητο να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα και να μένουμε απαθείς ως κοινωνία.

Αυτή είναι η ανάρτηση με την οποία έκανε γνωστή την επίθεση η συνδημότισσά μας:

Δείτε επίσης