Νέα αποτροπή εργασιών στην κεραία στο Καστράκι από τους κατοίκους

απο Cyclades Open

Σήμερα αργά το απόγευμα κινητοποιήθηκαν για δεύτερη φορά οι κάτοικοι στο Καστράκι για την γνωστή κεραία που ξεφύτρωσε πριν από μια εβδομάδα μέσα στα σπίτια των κατοίκων. Το πρωτοφανές γεγονός, που αξίζει να σημειωθεί είναι, μια κεραία 20 μέτρων, όπως αυτές που βλέπουμε στα βουνά, να στήνεται κυριολεκτικά ανάμεσα στα σπίτια των κατοίκων.

Ο λόγος της κινητοποίησης ήταν πως εμφανίστηκε τεχνικός για έργα συντήρησης όπως δήλωσε, οι κάτοικοι μπήκαν μπροστά κλείνοντας την είσοδο και κλήθηκε η αστυνομία. Ο τεχνικός οδηγήθηκε στο τμήμα για κατάθεση και αφέθηκε ελεύθερος. Η κεραία υπενθυμίζουμε πως δεν είναι αδειοδοτημένη, ενώ ο όρος “μεταφερόμενη” που δεν χρήζει αδείας μόνο ως ειρωνεία προς τις Αρχές και στους κατοίκους μπορεί να σταθεί.

Οι κάτοικοι στο Καστράκι συνεχίζουν τον αγώνα τους για να φύγει η κεραία μέσα απ’ τα σπίτια τους. Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες που έρχονται χρόνια στο νησί και στην συγκεκριμένη περιοχή που προσφεύγουν στην Cosmote για να διαμαρτυρηθούν για την τοποθέτηση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας απορώντας μάλιστα πως επιτρέπουν οι Αρχές την λειτουργία της ανάμεσα στα σπίτια των κατοίκων.

Οι κάτοικοι έχουν ήδη κινηθεί νομικά και θα συνεχίσουν, όπως διαβεβαιώνουν, μέχρι να φύγει αυτό το έκτρωμα από την αυλή τους.

Μπαίνοντας στην εφαρμογή www.cellmapper.net παρατηρήσαμε πως η εν λόγω κεραία δεν στέκεται μονάχα εκεί κοιτάζοντας αφ’ υψηλού τους κατοίκους, αλλά εκπέμπει κιόλας.

Η κεραία, η εκπομπή σήματος, λεπτομέρειες και μια φωτογραφία της.

Για τα υπόλοιπα που σηματοδοτεί η τοποθέτηση μιας κεραίας εκτός του προφανούς, διαβάστε το σχόλιο της Κωνσταντίνας Ε. Μπότσιου. Γιατί σ’ αυτή τη χώρα ζούμε δυστυχώς.

Φωτογραφίες από κατοίκους στο Καστράκι

Δείτε επίσης