Νέες ταυτότητες: Έκτακτη ανακοίνωση για τα ραντεβού – Διπλασιάζεται ο αριθμός τους

απο Cyclades Open

Σχεδόν εξαντλήθηκαν τα 100.000 ραντεβού για νέα ταυτότητα, με τους πολίτες να κάνουν κυριολεκτικό «sold out» ιδιαίτερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ήδη, έχουν ξεκινήσει τα εκδίδονται οι νέες ταυτότητες, και σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και στα 367 σημεία ανά την επικράτεια.

Έχει παρατηρηθεί ότι σε αστικές περιοχές (Αττική – Θεσσαλονίκη), καθώς και στα Τ.Α. των πρωτευουσών των Νομών τα διαθέσιμα ραντεβού έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Κατόπιν τούτου, από αύριο η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την ΓΓΠΣ θα εκκινήσει τη διάθεση ραντεβού και για τον μήνα Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, δηλαδή ακόμα 49.335 ραντεβού.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανοίξουν και νέα ραντεβού για Οκτώβριο και Νοέμβριο που μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν, λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 98.241 ραντεβού έως τις 30.11.2023, εκ των οποίων έχουν δεσμευτεί περίπου 60.000 (61%), ενώ απομένουν προς χρήση για τους πολίτες περίπου 38.000 διαθέσιμα ραντεβού.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ., παράλληλα, εξυπηρετεί αντίστοιχο αριθμό εκτάκτων ραντεβού για ειδικούς λόγους (απώλεια ή κλοπή) καθώς και ευάλωτους πολίτες ή πολίτες με αδυναμία μετακίνησης μέσω των 60 κινητών κλιμακίων.

Πώς κλείνω ραντεβού για νέα ταυτότητα

Πιο αναλυτικά, μπαίνοντας στη σελίδα id.gov.gr (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ), πρέπει να βάλετε τους κωδικούς Taxisnet και να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  • καταχωρείτε το ονοματεπώνυμο του φυσικού προσώπου που επιθυμεί την έκδοση νέας ταυτότητας
  • καταχωρείτε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email)
  • καταχωρείτε τη διεύθυνση κατοικίας σας
  • καταχωρείτε τον αριθμό του τηλεφώνου σας (προαιρετικά)

Στη συνέχεια, για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η κράτηση του ραντεβού σας πρέπει να επαληθευτεί το email σας. Μόλις πατήσετε το κουμπί κράτηση, θα σας ζητηθεί να καταχωρίσετε έναν κωδικό μίας χρήσης (OTP), o οποίος θα αποσταλεί στο email που καταχωρίσατε.

Σημειώνεται ότι, μέσω της πλατφόρμας, έχετε τη δυνατότητα να κλείσετε ραντεβού μόνο για τις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Έκδοση νέου Δελτίου Ταυτότητας
  • Αντικατάσταση Δελτίου Ταυτότητας λόγω φθοράς
  • Αντικατάσταση Δελτίου Ταυτότητας λόγω λήξης ισχύος
  • Αντικατάσταση Δελτίου Ταυτότητας λόγω μεταβολής οποιουδήποτε στοιχείου του
  • Αντικατάσταση Δελτίου Ταυτότητας λόγω παλαιότητας

Για να βγει η ταυτότητα θα χρειαστούν 7-10 μέρες από τη μέρα που θα μεταβείτε στο αστυνομικό τμήμα για να κάνετε την αίτηση. Θα ενημερωθείτε με SMS.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δείτε επίσης