Νέο άλμπουμ για τον Παύλο Παυλίδη και τους Hotel Alaska

απο Cyclades Open

Το Μαύρο Κουτί, ο νέος δίσκος του Παύλου Παυλίδη με τους Hotel Alaska, κυκλοφόρησε στις 10 Δεκεμβρίου από την United We Fly. Ο δίσκος περιλαμβάνει εννέα νέα τραγούδια που αναδεικνύουν την ικανότητα του Παύλου Παυλίδη να ανανεώνει τον ήχο του σε κάθε του δουλειά.

Στους Hotel Alaska εκτός από τον Παύλο Παυλίδη παίζουν ο Φώτης Σιώτας βιολί, λούπες, ο Δημήτρης Τσεκούρας μπάσο, ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος πλήκτρα και ο Θάνος Μιχαηλίδης τύμπανα.

Μια πρώτη γεύση από το άλμπουμ πήραμε τον Μάιο, όταν ο Παύλος Παυλίδης παρουσίασε την «Άνοιξη» και το «Στο μάτι του κυκλώνα», μαζί με ένα εικαστικό ποίημα σε σκηνοθεσία του Βασίλη Κεκάτου. Δύο μπαλάντες που απεικονίζουν την άνοιξη που εισβάλλει στις καρδιές όλων όσων ζουν σε κυκλώνες. Το «Άννα», που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι, είναι ένα τραγούδι γεμάτο ηλεκτρισμό που φέρνει τη χαρακτηριστική, γνώριμη αίσθηση της σύνθεσής του στο σήμερα. Πρόσφατα ακούσαμε και το πιο ρυθμικό single «Το πλήρωσε με το πατίνι».

Κάθε δισκογραφική δουλειά του Παύλου Παυλίδη είναι ένα ξεχωριστό γεγονός από μόνη της. Το Μαύρο Κουτί είναι ο σχολιασμός του για τις δύσκολες στιγμές που ζήσαμε και για τα όνειρα που κάνουμε για το μέλλον. Όλα αυτά που αγαπάμε στη μουσική του είναι παρόντα στα νέα του τραγούδια. Οι δυνατοί, κινηματογραφικοί του στίχοι, θα μπορούσαν να οπτικοποιηθούν ως εννέα ταινίες μικρού μήκους. Οι του μελωδίες εισβάλλουν στην αγριάδα της καθημερινότητας, ενώ η εξαιρετική φωνή του μας οδηγεί στην ίδια την ουσία του τραγουδιού.

Το άλμπουμ βρίσκεται σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες

Το Μαύρο Κουτί, Bandcamp Page

Παύλος Παυλίδης, YouTube Official Page

Δείτε επίσης