Ο «Διομήδης» έφερε το πρώτο χιόνι στη Νάξο

Ειρήνη Προμπονά

απο Cyclades Open

Η κακοκαιρία που ονομάστηκε «Διομήδης» έφερε βροχές και ισχυρές καταιγίδες στην χώρα, τσουχτερό κρύο, αλλά και τις πρώτες νιφάδες χιονιού στα ορεινά  της Νάξου.

Οι χείμαρροι και τα ποτάμια του νησιού ξύπνησαν παίρνοντας τον δρόμο τους για να συναντήσουν τη θάλασσα, οι πλαγιές και τα λιβάδια πρασίνισαν με τα πρώτα χειμερινά αγριολούλουδα να ξεπροβάλλουν δίνοντας χρώμα και κίνηση στις πέτρες των ξερολιθιών και στα χάλαρα κι όλα δείχνουν πως για φέτος, τουλάχιστον, υπάρχει ελπίδα με την κατάλληλη διαχείριση το νερό να μην είναι είδος εν ανεπαρκεία το καλοκαίρι.

Η κακοκαιρία βέβαια έφερε και μικροπροβλήματα στο οδικό δίκτυο, αλλά και στις τηλεπικοινωνίες.

Στα ορεινά της Νάξου και συγκεκριμένα στο Φανάρι της Απειράνθου έστρωσε και το πρώτο χιόνι.

Φανάρι, Απείρανθος

Ο Χαράλαμπος Μικές, ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, είναι από εκείνους τους εργαζόμενους που όταν έχει κακοκαιρία βρίσκεται σε εγρήγορση. Έχοντας αναλάβει την εύρυθμη λειτουργία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας είναι αυτός που κάτω από αντίξοες συνθήκες  καλείται να επιδιορθώσει τη βλάβη. Ταυτόχρονα στο ίδιο σημείο σήμερα εναερίτες του ΔΕΔΔΗΕ επιδιορθώνουν βλάβη στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος.

Δύσκολη και επικίνδυνη εργασία αυτή του εναερίτη, που απαιτεί προσοχή και συγκέντρωση καθώς εγκυμονεί κινδύνους. Απαραίτητη ωστόσο και χωρίς αυτό να σημαίνει πως αμείβεται ανάλογα, δυστυχώς.

Η ανάρτηση που ακολουθεί  είναι από την προσωπική σελίδα του Χαράλαμπου Μικέ στο Facebook και οι εικόνες  υπέροχες.

Δείτε επίσης