Ο Γιάννης Λουκάκος στο Deck Bar της Πάρου

απο Cyclades Open

Το DECK bar restaurant έχει θέα τον γραφικό κόλπο της Νάουσας, το απέραντο γαλάζιο και τα νησιά των Κυκλάδων. Η κατασκευαστική εταιρεία WATT SA έχει μεταμορφώσει πλήρως το υπάρχον ιστορικό κτίριο ΞΕΝΙΑ, υιοθετώντας μια καθαρή προσέγγιση σχεδιασμού, κατάλληλη για έναν σύγχρονο χώρο, ώστε να αναδείξει το περιβάλλον και τα μοναδικά πολιτιστικά χαρακτηριστικά της Πάρου και των Κυκλάδων.

Ο επισκέπτης βιώνει την πολυδιάστατη εμπειρία που προκύπτει από το παιχνίδι και την αλληλεπίδραση των αισθήσεων: το εκτυφλωτικό κυκλαδίτικο φως που κατακλύζει το αιγαιοπελαγίτικο περιβάλλον συνδυάζεται με μια δημιουργική γαστρονομική προσέγγιση.

Από το Deck restaurant ξεκινά ένα γευστικό και ατμοσφαιρικό ταξίδι. Ο καινοτόμος, ευφάνταστος τρόπος που προσεγγίζει τη μαγειρική ο chef Γιάννης Λουκάκος αποδίδει εξαιρετικά, φινετσάτα πιάτα με κοσμοπολίτικη αντίληψη, που ενσωματώνουν δημιουργικά την παράδοση της κυκλαδίτικης και μεσογειακής κουζίνας. Έτσι, παράλληλα με την πλούσια λίστα ξεχωριστών ελληνικών και διεθνών ετικετών κρασιών, το dining μετατρέπεται σε βίωμα των αισθήσεων. Η γεύση συνομιλεί με τα συναισθήματα που γεννούν οι εικόνες, οι ήχοι, οι υφές και τα αρώματα· και η εμπειρία αποκτά πολλαπλές διαστάσεις.

Μια απολαυστική περιπέτεια ξεκινά καθημερινά και από το Deck bar. Η μεγάλη γκάμα από εξαιρετικά spirits & signature cocktails αναμειγνύει γεύσεις και αρώματα και παραπέμπει στη διαχρονική Μεσόγειο των απολαύσεων. Συνοδεύονται από δημιουργικά πιάτα και ευφάνταστα pairings που σε συνδυασμό με την ιδιαίτερα επιλεγμένη μουσική προκαλούν μια έκρηξη αισθήσεων.

Με πορεία που ξεκινά από την εστιατορική σκηνή της Νέας Υόρκης, για να απογειωθεί στο εγχώριο γαστρονομικό τοπίο, ο chef Γιάννης Λουκάκος δημιουργεί το μενού του Deck με τη πρωτοποριακή του αντίληψη και την καινοτόμα προσέγγιση της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Έχοντας καταξιωθεί μέσα από τη θητεία του ως executive chef του ομίλου Yes Hotels & Restaurants (Semiramis, Twentyone, Periscope), υλοποίησε το 2009 το όραμά του ιδρύοντας το διακεκριμένο εστιατόριο «Ψωμί & Αλάτι».

Ο chef Γιάννης Λουκάκος

Εν τω μεταξύ, ο chef γίνεται ευρύτερα γνωστός μέσα από τις επιτυχημένες τηλεοπτικές εκπομπές «MasterChef», «Junior MasterChef», «Dr Cook» και «Just Cooking», αναδεικνύοντας και το ταλέντο του στο να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του στους νεότερους chefs και σε όσους αγαπούν τη μαγειρική. Το TheSeminarProject, ένα σύγχρονο μαγειρικό εργαστήρι, που προσφέρει από τον δικό του χώρο hands-on μαθήματα μαγειρικής και δημιουργικές μαγειρικές εμπειρίες, ήρθε λοιπόν ως φυσική συνέχεια στη δημιουργικότητά του.

Το project του Deck τον φέρνει για δεύτερη φορά στις αγαπημένες του Κυκλάδες, μετά την επιτυχημένη του συνεργασία με το εστιατόριο «Ραμπαγάς» στη Σίφνο.

Ο Γιάννης Λουκάκος έχει γράψει δύο βιβλία, το «Ψωμί & Αλάτι – Τhe Cookbook», που βασίζεται στη φιλοσοφία και την κουζίνα του πρώτου του εστιατορίου – το οποίο μάλιστα βραβεύτηκε στα βραβεία Gourmet ως το καλύτερο βιβλίο μαγειρικής της χρονιάς 2011 από Έλληνα συγγραφέα – και το «Chef από την αρχή – για μικρά και μεγάλα “παιδιά” στην κουζίνα».

Έχει αποσπάσει ακόμα τρεις διακρίσεις στα βραβεία Gourmet της Ελευθεροτυπίας και μία στα βραβεία Χρυσοί Σκούφοι.

Δείτε επίσης