Ο καιρός σήμερα 14/06 στη Νάξο και τις Κυκλάδες με μια ματιά [χάρτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς]

απο Cyclades Open

Aίθριος καιρός προβλέπεται σήμερα στις Κυκλάδες, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 3537 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή (14-6-2024) η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ στη βόρεια Ελλάδα, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.
β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, στο εσωτερικό της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 38 βαθμούς Κελσίου.
γ. Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Επισημαίνεται πως το Σάββατο η θερμοκρασία θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα. Παράλληλα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι.

Σύμφωνα με το NaxosWeather Naxos-Paros χθες Πέμπτη (13.06.2024) ήταν η πιο ζεστή μέρα του φετινού καλοκαιριού μέχρι τώρα, όπως αναφέρει ο Μιχάλης Σκανδάλης.

Στο εσωτερικό των νησιών Πάρου και Νάξου, η θερμοκρασία ξεπέρασε τοπικά τους 40°C !!! Στα παραθαλάσσια οι θερμοκρασίες ήταν χαμηλότερες…λόγω θαλάσσιας αύρας. Πρέπει να πούμε οτι οι τιμές αυτές είναι μεν υψηλές και σπάνιες για τα νησιά μας…έχουν συμβεί όμως και σε παλαιότερες χρονιές!

Οι μέγιστες τιμές χθες Πέμπτη από τους Ιδιωτικούς Σταθμούς του NaxosWeather Naxos-Paros :

ΓΑΛΑΝΑΔΟ ΝΑΞΟΥ= 39.8°C

ΕΓΓΑΡΕΣ ΝΑΞΟΥ= 39.7°C

ΤΡΙΠΟΔΕΣ ΝΑΞΟΥ= 39.5°C

ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ= 35.8°C

ΑΣΠΡΟ ΧΩΡΙΟ ΠΑΡΟΥ= 40.6°C

ΑΛΥΚΗ ΠΑΡΟΥ= 37.5°C

ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΠΑΡΟΥ= 37.3°C

ΝΑΟΥΣΑ ΠΑΡΟΥ= 37.2°C

ΦΑΡΑΓΓΑΣ ΠΑΡΟΥ= 36.0°C

Θερμοκρασία θάλασσας= 25.0 °C !


Ο καιρός σήμερα στις Κυκλάδες με μια ματιά –ΕΜΥ

Ο καιρός στη Νάξο με μια ματιά-meteo.gr

Οι συνθήκες κολύμβησης στις παραλίες της Νάξου-meteo.gr

Χάρτης επικινδυνότητας εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών/meteo.gr

Χάρτης επικινδυνότητας εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών/Πολιτική Προστασία

📸Murilo Viviani/Unsplash

Δείτε επίσης