Όρθιος σε δημόσια θέα, της Χρύσας Παπαδοπούλου

Η αγόρευση στη δίκη της Χρυσής Αυγής - Ένα βιβλίο για τον Παύλο Φύσσα

απο Cyclades Open

Από την Αγόρευση της Χρύσας Παπαδοπούλου στη δίκη της Χρυσής Αυγής:

«Κυρία Πρόεδρε, κύριοι Δικαστές, αν κάτι είναι σκάνδαλο ή σκευωρία, σε αυτή τη δίκη, σίγουρα δεν είναι η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής· αυτό ήταν κάτι που άργησε κιόλας πολλά χρόνια να γίνει. Η Πολιτική Αγωγή ζητάει την καταδίκη των κατηγορουμένων, όπως κατηγορούνται για όλες τις κατηγορίες, όχι γιατί αυτό απαιτεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα -το ξέρουμε ότι δεν δικάζουμε εδώ μέσα με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα-, ούτε γιατί η αθώωση των κατηγορουμένων θα σημάνει την επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στους δρόμους, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο βίας και ναζιστικής τρομοκρατίας, νομιμοποιημένων πλέον και με τη βούλα της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Κυρία Πρόεδρε, κυρίες, κύριοι Εφέτες, ζητάμε την καταδίκη των κατηγορουμένων για την ανθρωποκτονία σε βάρος του Παύλου Φύσσα και για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, γιατί με αυτά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ενώπιόν σας, τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια, έχετε στα χέρια σας ό,τι χρειάζεται, και πολύ περισσότερα, για να αποφανθείτε ότι έχει αποδειχθεί η κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, από το τελευταίο μέλος της Χρυσής Αυγής μέχρι και τον Αρχηγό της. Μην αποστρέψετε το βλέμμα σας από τα στοιχεία. Αυτό ζητάμε. Όπως ανέφερε και ο κ. Αλιβιζάτος, τώρα είναι η ώρα των Δικαστών. Και όχι γενικά και απρόσωπα των Δικαστών, τώρα είναι η ώρα της σύνθεσης του Α’ Τριμελούς Εφετείου Αθηνών για Κακουργήματα, συνεδρίας της 20ής Απριλίου 2015, να απονείμει δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη, όχι μόνο για λογαριασμό των θυμάτων και των οικογενειών τους, αλλά και για λογαριασμό ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας και εν ονόματι της Δημοκρατίας».

Το βιβλίο προλογίζουν η Μάγδα Φύσσα και η Ελευθερία Τομπατζόγλου. Επίμετρο από τη Γιώτα Τέσση και τον Δημήτρη Ψαρρά.

Η Χρύσα Παπαδοπούλου γεννήθηκε το 1983 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Λιτόχωρο Ολύμπου. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. Έκανε την πρακτική της άσκηση στην Αθήνα, στο δικηγορικό γραφείο του Ανδρέα Τζέλλη. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά από το 2010 και διατηρεί το δικηγορικό της γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Στη δίκη της Χρυσής Αυγής, εκπροσώπησε ως συνήγορος Πολιτικής Αγωγής την οικογένεια του Παύλου Φύσσα.
Συγγραφέας: Παπαδοπούλου, Χρύσα
Εκδότης: Πόλις
Έτος έκδοσης: 2020
ISBN: 9789604357413
ΣΕΛ.: 256
Σχήμα: 21 x 15
Πρόλογος: Τομπατζόγλου, Ελευθερία – Φύσσα, Μάγδα
Επίμετρο: Τέσση, Γιώτα – Ψαρράς, Δημήτρης

Δείτε επίσης