Ουκρανία – CNNi: Ρώσοι διοικητές πήραν εντολή για επίθεση, λένε οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ

απο Cyclades Open

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν πληροφορίες που καταδεικνύουν ότι φέρεται να δόθηκε εντολή σε Ρώσους στρατιωτικούς διοικητές για επίθεση κατά της Ουκρανίας, σύμφωνα με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους και τρίτη πηγή προσκείμενη στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών που επικαλείται το δίκτυο CNNi. Την ίδια στιγμή, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία καλεί τους Αμερικανούς σε ετοιμότητα για πιθανές επιθέσεις στη Μόσχα και μεγάλα αστικά κέντρα της Ρωσίας.

Οι πληροφορίες σχετικά με τις διαταγές σε στρατιωτικούς διοικητές και στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών είναι μία από τις πολλές ενδείξεις που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των ΗΠΑ για να αξιολογήσουν εάν οι ρωσικές προετοιμασίες έχουν εισέλθει στο τελικό στάδιο μιας πιθανής εισβολής.

Άλλες ενδείξεις, όπως η έναρξη ηλεκτρονικών αντίμετρων και οι εκτεταμένες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, δεν έχουν ακόμη παρατηρηθεί, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το CNNi.

Οι πηγές αυτές διευκρινίζουν, πάντως, ότι οι εν λόγω εντολές μπορεί να ανακληθούν οποιαδήποτε στιγμή ή, ακόμη, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να είναι παραπληροφόρηση με στόχο να παραπλανήσουν τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν πως ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει λάβει πλέον απόφαση να εισβάλει στο έδαφος της Ουκρανίας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο σκληρό διάγγελμα της περασμένης Παρασκευής και επανέλαβαν εντός του Σαββατοκύριακου η αντιπρόεδρος, Κάμαλα Χάρις, και ο επικεφαλής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν.

Πηγή: CNN Greece

Δείτε επίσης