Παραιτήθηκε ο Θέμης Χειμάρας από την Κ.Ο. της ΝΔ

απο Cyclades Open

Παραιτήθηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Τη θέση του λαμβάνει η Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, πρώτη επιλαχούσα από τον νομό Φθιώτιδας. 

Ο «γαλάζιος» βουλευτής πρωταγωνίστησε τις τελευταίες ημέρες σε ακόμα ένα σκάνδαλο απευθείας αναθέσεων της κυβέρνησης ΝΔ, καθώς έλαβε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις και φορείς Δημοσίου. Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Documento, η εκτυπωτική εταιρεία του βουλευτή Φθιώτιδας έχει εισπράξει τουλάχιστον 400.000 ευρώ σε προμήθειες από το καλοκαίρι του 2019, όταν ο ίδιος εξελέγη στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο κ. Χειμάρας αφού επέρριψε την ευθύνη στους συνεργάτες του προσπάθησε να δικαιολογηθεί υποστηρίζοντας ότι «δεν ήξερε» για το ασυμβίβαστο, χωρίς να διαψεύδει τις αποκαλύψεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει την παραίτηση του βουλευτή, χαρακτηρίζοντάς τον ως « νέο “Πάτση” της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ», ενώ το ΚΚΕ κατήγγειλε τη Ν.Δ. ως το «κόμμα των “ανήξερων”».

«Περιμένουμε ακόμα από τον κ. Μητσοτάκη μια ξεκάθαρη απάντηση: θα αποπέμψει τον βουλευτή του κ. Χειμάρα ή επικροτεί το πλιάτσικο;» σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση, μετά την είδηση της παραίτησής του.

Η επιστολή παραίτησης:

«Στις εκλογές του 2019, οι πολίτες της Φθιώτιδας μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Βουλευτή, για να εργαστώ για τον τόπο μου, να υπηρετήσω την χώρα μου και να ενισχύσω την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που υπηρετώ από μικρό παιδί, για την δημιουργία μιας ισχυρής Ελλάδας.

Το ασυμβίβαστο που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την επιχειρηματική μου δραστηριότητα και παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία που έχω προσκομίσει δεν προκύπτει αύξηση των πωλήσεων κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, εγείρει ζητήματα.

Αναγνωρίζοντας πως μια ακούσια παράλειψή μου, έγινε η αιτία για να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετώ και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και δηλώνω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, παραδίδοντας την έδρα στη Νέα Δημοκρατία, όπως οφείλω.

Δεν θα επέτρεπα ποτέ, ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά, να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, προκειμένου να πληγούν οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη, που με πίστη υπηρετεί η Κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ευχαριστώ τους συμπατριώτες μου για την στήριξη και την εμπιστοσύνη και ζητώ συγνώμη από όσους άθελά μου στενοχώρησα.

Δηλώνω ότι παραμένω στην πρώτη γραμμή της μάχης με την Νέα Δημοκρατία, δίπλα στον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, για την Ελλάδα που μας αξίζει, για μια Φθιώτιδα ισχυρή»

Πηγή: tvxs.gr

Δείτε επίσης